Sözlerini savunamadı

İşçi Partisi'nin açıkladığı görüntülerin üçüncü gününde Abdullah Öcalan'dan açıklama geldi. Apo, İşçi Partisi'ni hedef aldı, "video görüntüleri çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır" dedi.

Sözlerini savunamadı

Abdullah Öcalan, İşçi Partisi'nin kamuoyuna açıkladığı sorgu görüntüleri ile ilgili ilk kez konuştu. İmralı'ya giden BDP-HDP heyetiyle görüşen İşçi Partisi'ni hedef alan Öcalan, görüntülerin açılımı baltalamaya yönelik olduğunu iddia etti.

Öcalan, "öncelikle son günlerde dolaşıma sokulan video görüntüleri çözüm sürecini bitirmek ya da itibarsızlaştırmak amacıyla sinsi bir planın parçası olarak montajlanmıştır. Bağlamından koparılan, bazen de hiç olmayan değişik cümlelerin bir araya getirilmesinden ibaret bu görüntülerin gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur." dedi.

Öcalan, "Bu montajı yapanlar, dolaşıma sokanlar ve siyaseten savunanlar, varoluşlarını Kürt savaşına ve bu savaşın darbeci mekaniğine bağlayanlardır" dedi.

Temel yaklaşımının savunmalarında var olduğunu ileri süren Öcalan, "16’ıncı yılına girerken komplo büyük oranda aydınlatılmıştır" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr