Abdullah Gül'den şaşırtan davet

11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün 30 Ağustos Resepsiyonu için davet gönderdiği isimlerden birisi şaşkınlığa neden oldu. Gül'ün, Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan ile tartışmalı olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na 1 ay önceden davet gönderdiği öğrenildi. Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılacak olan Resepsiyona Feyzioğlu'nun katılıp katılmayacağı ise henüz netleşmedi.

Abdullah Gül'den şaşırtan davet

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün köşkte yapılacak olan 30 Ağustos Resepsiyonu için 1 ay önce hazırladığı davetli listesi şaşkınlık yarattı.

Gül'ün ekibi tarafından hazırlanan davetli listesinde, Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan ile tartışamalı olan Türkiye Barolar Birliği Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun da yer aldığı öğrenildi.

1 ay önce hazılanan ve yeni cumhurbaşkanı henüz seçilmemiş olduğu için davetiyeler ilk kez isim belirtmeden “Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi” ifadesiyle basıldı.

Davetiyeler “A protokol” olarak bilinen siyasiler, yüksek yargı organları ve askeri temsilcilere iletildi. Bu isimler arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da yer aldı. Resepsiyona Feyzioğlu'nun katılıp katılmayacağı belli değil.

Feyzioğlu'nun adli yıl açılış töreninde yaptığı konuşmaya Başbakan Erdoğan tepki göstermiş ve tartışma yaşanmıştı. Erdoğan, daha sonra Yargıtay tarafından bu yıl düzenlenecek olan adli yıl açılış törenine Feyzioğlu katılırsa ben katılmam demişti.

Öte yandan, Resepsiyona davet edilen siyasi liderler arasında bulunan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da köşkte yapılacak Resepsiyon'da yer alacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr