Hak-İş'in 1 Mayıs programı belli oldu

Hak-İş Konfederasyonu'nun 1 Mayıs programı belli oldu. Konfederasyon, dijital platformlarda, izin verilmesi halinde sınırlı sayıdaki üyelerle kent meydanlarında açıklama yapacak. Asgari ücretin geçinilebilir bir rakam olması, vergideki adaletsizlik konuları gündeme getirilecek.

Hak-İş'in 1 Mayıs programı belli oldu

1 Mayıs’ta emek cephesinin talepleri dile getirilecek.

1 Mayıs İşçi Bayramı’na sayılı günler kala işçi konfederasyonlarının da programları netleşti. Türk-İş’in ardından Hak-İş konfederasyonu da programını açıkladı. Salgın nedeniyle 1 Mayıs’ın dijital platformlarda kutlanacağı belirtildi.

Konfederasyon valiliklerin izin vermesi halinde sınırlı sayıdaki üyesi ile kent meydanlarında açıklama yapacaklarını da kaydetti. Açıklamalarda emek cephesinin talepleri iletilecek.

1 Mayıs’ta yapılacak açıklamada, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesi istenecek. Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine “hayır” denilecek. Bütün sağlık emekçileri için de eşit haklar talep edilecek.

Vergi adaletsizliğinin giderilmesi, asgari ücretin geçinilebilir bir rakam olması da yüksek sesle dile getirilecek. Konfederasyon kayıt dışı çalışmanın sonlandırılması talebini de yineleyecek.

Hak-İş, geçici ve mevsimlik işçilerinin sorunları da gündeme getirecek. Konuya ilişkin çözüm önerilerini duyuracak. Bir talep de örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin olacak.

Programa yönelik açıklama yapan Genel Başkan Mahmut Arslan,salgın süreci bittiğinde binlerce işçiyle alanlarda coşkulu kutlamalar yapılacağını vurguladı. Arslan, “Daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz” dedi.

ulusal.com.tr

1 mayıs hakiş