30 IŞİD'li eylem için Türkiye'ye sızdı

Türkiye’yi ABD’nin koalisyon gücüne sokmak için IŞİD’in provokasyon hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Almanya’dan İstanbul’a gelen 30 IŞİD militanının izini kaybettirdiği öğrenildi

30 IŞİD'li eylem için Türkiye'ye sızdı

Türkiye’yi ABD’nin koalisyon gücüne sokmak için IŞİD’in provokasyon hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Almanya’dan İstanbul’a gelen 30 IŞİD militanının izini kaybettirdiği öğrenildi

TÜRKİYE’nin, ABD’nin liderliğinde oluşturulan yapıya çekilmesi için IŞİD üzerinden provokasyon tezgahlandığı öğrenildi. Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan 30 IŞİD militanın izlerini kaybettirdikleri ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin IŞİD eylemine karşı teyakkuza geçirildiği bildirildi.

Aydınlık, IŞİD’in büyük bir provokasyona hazırlandığı bilgisine ulaştı. Türkiye, ABD’nin Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerle oluşturduğu koalisyona çekincelerini belirterek bu ülkelerin bildirisine imza atmadı. Asker de, ABD’ye güvenmediği için operasyonel güç vermeyi kabul etmeyerek sadece “İnsani yardım, sınır güvenliği” gibi konularda destek verebileceğini açıkladı. Bunun üzerine, Türkiye’yi sürece çekmek için provokasyon hazırlığına girişildi.

EMNİYET VE JANDARMA TEYAKKUZDA

Irak ve Suriye’ye gönderilmek üzere Türkiye’ye Atatürk Havalimanı üzerinden giriş yapan 30 militan, izini kaybettirerek ortadan kayboldu. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Almanya’dan getirilen militanların izini kaybettiği belirtilirken, güvenlik kaynakları da bu olayı doğruladı. IŞİD militanlarının Türkiye içinde provokatif eylemler yapmasından endişe edilirken, bu militanlar için emniyet ve jandarmanın teyakkuza geçirildiği öğrenildi. Militanların 81 vilayette arandığı kaydediliyor.

NASIL GİRİŞ YAPIYORLAR?

AYDINLIK’a ulaşan bilgilere göre, ortadan kaybolan 30 militan da dahil olmak üzere Irak ve Suriye’ye gönderilmek üzere Türkiye’ye getirilen militanların ilk durak yeri İstanbul Atatürk Havalimanı oluyor. IŞİD adına savaştırılacak militanlarının diğer ülkelerden olduğu gibi Almanya’dan da yoğun bir şekilde Türkiye’ye giriş yaptığı, buradan da Suriye ve Irak’a sevkedildiği öğrenildi. Kaynaklar, Suriye’ye yönelik sevkiyatı “Önce Hatay’a havayoluyla, buradan da karayoluyla Suriye’ye sokuluyor” şeklinde aktarırken, Irak’a sevkiyatın da Bağdat üzerinden havayoluyla gerçekleştiğini aktardı.

Ceyhun Bozkurt/Aydınlık