Can Dündar’ın gazetenin başına gelmesi okurları isyan ettirdi

Cumhuriyet Gazetesi okurları Can Dündar’ın Genel Yayın yönetmenliğine getirilmesine başkaldırdı. Gazete yönetimine bir ihtar mektubu gönderildi. Okurlar boykottan tutun da gazete önünde eylem yapmaya kadar direniş sergilemeye kararlı.

Önce Işık Kansu'nun gazeteden uzaklaştırılması hemen ardından Can Dündar’ın genel yayın yönetmenliğine getirilmesi. Cumhuriyet okurları bu karalara isyan ederek gazete yönetimine bir ihtar mektubu gönderdi.

Cumhuriyet Okurları Ankara'da bir araya geldi ve gazete yönetiminin son bir kez daha uyarılması kararlaştırıldı. Ortak tepkilerin ifade edildiği ihtar mektubunda “yaşanacak bütün olayları büyük bir titizlikle izlemekteyiz” dendi.

Bildiride imzası olan Tüm Öğretim Görevlileri Derneği Genel Sekreteri Suay Karaman Ulusal Kanal’a konuştu. Karaman, Can Dündar'ın gazetenin başına gelişi için “darbe vuruldu” ifadesini kullandı.

Karaman gidişata dur demek için bir eylem planı uygulayacaklarını vurguladı.

Yaklaşık 80 kişilik bir grubu temsilen hazırlanan ihtar metubunda Avukat Halil Sevinç, Suay Karaman, Nejdet Özel, Sibel Seval, Engin Özügür, İskender Osman ve Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun imzası yer aldı.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgiye göre, Can Dündar’ın Genel Yayın yönetmeni olduğu gün bu karar Ankara Büro çalışanlarınca da protesto edildi. Ankara'Dan hiç bir haberin gönderilmediği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr