Ercan Saatçi kimdir? Çok Akustik sunucusu ve ekranların popüler yüzü Ercan Saatçi kaç yaşındadır? İşte Saatçi'nin kariyeri...

Ünlü sanatçı Ercan Saatçi, Kanal D ekranlarında yayınlanan Çok Akustik programın sunuculuğu ile ekranlara geri döndü. Ercan Saatçi kimdir? Müzik kariyerine nasıl başladı?

Ercan Saatçi kimdir? Çok Akustik sunucusu ve ekranların popüler yüzü Ercan Saatçi kaç yaşındadır? İşte Saatçi'nin kariyeri...

Aslen Bayburtlu olan Ercan Saatçi, 13 Mart 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Üsküdar Zeynep Kamil İlkokulu'nda aldı. Orta ve lise eğitimini ise Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. Küçük yaşlardan itibaren birçok müzik aleti kullanan Saatçi, lise yıllarında keman çalmaya başladı. Haydarpaşa Lisesi'nde okul grubu kuran Saatçi, liseler arasında yapılan yarışmalara katılmaya başladı.

1988 yılında arkadaşı ile yazdığı ve bestelediği "I Will Cry" adlı şarkı ile "Hey" dergisinin yarışmasını kazandı. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Kontrbas Bölümü öğrencisiyken TRT Eurovision finallerine katılmaya hak kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde yapılan üniversitelerarası müzik yarışmasını "Her Name is N.G." şarkısı ile kazandı.

1990 yılında "Grup Vitamin" adında bir grup kurdu, "Bol Vitamin" adında bir albüm yaptı; ardından iki kez Altın Güvercin yarışmasına katıldı. Bir kez birincilik ve ikincilik kazandı, dört kez Hürriyet Altın Kelebek ödülü, iki kez Hey Dergisi ödülü ve ayrıca birçok kez birçok TV ve radyonun seçtiği yılın şarkısı, yılın şarkı sözü ve yılın grubu ödülünü aldı.

1991 yılında Ufuk Yıldırım'la birlikte Grup Vitamin'den ayrıldı ve "Uf-Er" grubunu kurdu. 1991 yılının sonlarına doğru üç tane üniversite öğrencisi (İzel Çeliköz, Çelik Erişçi, Ercan Saatçi), Ajda Pekkan'la Almanya'ya ön grup olarak turneye çıktı. Hiçbir beklentileri olmadığı halde üç genç, ülkelerine döndüklerinde bir anda ünlü oldu. 1991 yılında İzel Çeliköz ve Çelik Erişçi ile bir araya gelerek "İzel, Çelik, Ercan" adını verdikleri toplulukla "Özledim" adlı başarılı bir albüme imza attılar. Daha sonra 1992 yılında guruptan Çelik ayrıldı. 1993 yılında İzel-Ercan olarak "İşte Yeniden" albümünü yaptı.

Ayrıca Uf-Er olarak 1992'de "Vitamin Değil Şifa Niyetine" ve 1994'te "Ebabil Bir Kuştur" albümlerini yaptı. 1995 yılında ilk solo albümünü "Sayenizde" adıyla çıkardı. 1996 yılında "Tam 14 Saat Oldu" teklisi, 1999 yılında "Manşet" adlı albümünü yaptı.

Ercan Saatçi, ayrılarak "Rec by Saatchi" adında kendi müzik şirketini kurmuştur. 1000'e yakın şarkı sözü 400'ü aşkın beste ve düzenleme yaptı.

2003 – 2004 yılları arasında popstar-türkstar; 2006 Yılında Star Avı, 2008 Yılında dalında "O Şimdi Asker" filminde, 2005 yılında "Çat kapı' dizisinde oyuncu olarak bulundu. Hürriyet gazetesinde yazarlık ve spor koordinatörlüğü yaptı.

Ercan Saatçi, Gülümsün Özkök ile 1997 de evlendi. 14 Ekim 2009 tarihinde boşandı. Zeynep Selin ve Sinan Ali adında iki çocuğu vardır.

2017'de Ercan Saatçi müzikten tiyatroya, resimden fotoğrafa sanatın farklı branşlarında eğitim veren ilk özel konservatuarını İstanbul, Acarkent'te "Ercan Saatçi Akademi" adı altında açtı.

ulusal.com.tr

ercan saatçi