'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır'

Sözde Ermeni Soykırımının dünyanın gündemine taşındığı 24 Nisan gününde, Uşak Vatan Partisi olarak Ermeni Soykırımı’nın emperyalist bir yalan olduğunu haykırmak üzere il binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır'

Açıklamayı yapan Vatan Partisi Uşak 1. Sıra Milletvekili adayı Nevide Kocabıyık, ABD ve AB emperyalizminin Cumhuriyetimizi ve vatan bütünlüğümüz hedef alan bu saldırılarına karşı Vatan Partisi olarak göreve hazır olduklarını belirterek, “Vatan Partisi olarak halkımıza söz veriyoruz! Büyük fedakârlıklarla ve mücadelelerle kurulan bu vatanımızı böldürmeyeceğiz, Türk Milletinin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Kürt ve Ermeni halkları Türk Milleti’nin parçasıdır.” dedi.

Vatan Partisi Uşak İl Başkanı Hasan Öktem, Yunanistan tarafından işgal edilen 152 Türk adasına sahip çıkmak üzere 26 Nisan Pazar günü Kuşadası’nda düzenlenecek olan mitinge Uşak’tan otobüs kaldıracaklarını belirterek, tüm Uşak halkını mitinge katılarak Ege Adalarına sahip çıkmaya davet etti.

Değerli Uşak Halkı, değerli basın mensupları,

Emperyalizm, 100 yıldır sözde “Ermeni soykırımı” iddialarıyla Türkiye'yi hedef alırken AKP'nin 13 yıllık dış politikasıyla bu saldırı yoğunlaşmıştır. Bugünün soykırım iddialarının 100'üncü yıldönümü olması dolayısıyla, Batılı ülkeler başta olmak üzere emperyalist merkezler, Ermeni diasporası ve Türkiye içindeki bağlantıları, Türk Milleti'nin soykırım yaptığı yalanını yeniden gündeme getirmişlerdir. Ayrıca diaspora temsilcileri ile terör örgütü PKK'nın siyasi uzantıları, ortaklık içine girmişlerdir.

Sözde Ermeni Soykırımının dünyanın gündemine taşındığı 24 Nisan gününde, Uşak Vatan Partisi olarak Ermeni Soykırımı’nın emperyalist bir yalan olduğunu haykırmak üzere bir araya geldik.

24 Nisan yaklaşırken önce Papa, ardından Avrupa Parlamentosu (AP) yüz yıllık “Ermeni soykırımı” yalanını yeniden piyasaya sürdü. Ancak gayretleri boşunadır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek önderliğinde yürütülen kararlı mücadele, bu yalanı kökten bitirmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 17 Aralık 2013 günlü kararı ile hukuken Türkiye’yi haklı bulmuştur. Artık Türkiye’nin elinde kapı gibi AİHM kararı vardır.

AİHM’e göre 1915 olayları ‘soykırım’ kapsamında değildir. AİHM, 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı’na benzemediğini de vurgulamaktadır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in öncülüğünde ve Türk Milleti adına yapılan bu mücadele sonucu alınan karar bütün Avrupa Devletleri için bağlayıcıdır. Avrupa Parlamentosu için de bağlayıcıdır.

Biz gerçeklere, hukuka ve Kurtuluş Savaşımızın haklılığına dayanıyoruz. Tehdidin kaynağını doğru saptıyoruz.

Tehdidin kaynağı ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi’dir. Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu’yu hedef alan bu proje için yüzyıllardır birlikte yaşayan Türk-Kürt ve Ermeni halkları birbirine düşürülmektedir.

Türkiye içinde de TBMM'de bulunan partilerin tutumları dışardan gelen tehditlere çanak tutmaktadır. Bunları değerli Uşak halkımıza hatırlatmak istiyoruz:

- HDP seçim beyannamesine “soykırımı tanıyacağız” ifadesini koymuştur

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1915 olayları için tıpkı ABD başkanı Obama ve Ermenistan gibi “Büyük felaket” ifadesini kullanmıştır,

- AKP Milletvekili adayı Markar Esayan ve CHP Milletvekili adayı Selina Doğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanlığı görevini yapmış olan Etyen Mahçupyan yaşananlar için “soykırım” ifadesini kullanmıştır. Başbakan Ahmet Davutoğlu, karşılıklı kırımın yaşandığı olaylar için tek taraflı bir şekilde Ermenistan'ın acısını paylaşan taziye mesajı yayınlamıştır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçen yıl aynı içerikte bir taziye mesajı yayımlamıştır.

ABD ve AB emperyalizminin Cumhuriyetimizi ve vatan bütünlüğümüz hedef alan bu saldırılarına karşı Vatan Partisi göreve hazırdır. TBMM “Soykırım” yalanını savunanların değil, milletin meclisidir. 7 Haziran’da emperyalizmle aynı dili konuşanlar değil Vatan için çalışanlar meclise girecektir.

Vatan Partisi olarak halkımıza söz veriyoruz! Büyük fedakârlıklarla ve mücadelelerle kurulan bu vatanımızı böldürmeyeceğiz, Türk Milletinin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Kürt ve Ermeni halkları Türk Milleti’nin parçasıdır.

Hiçbir güç Türkiye’yi diz üstü çökertemez!

Biz büyük Türk Milletiyiz!

Soykırım yapmadık vatanımızı savunduk!

VATAN PARTİSİ UŞAK İL BAŞKANLIĞI

Açıklamayı Yapan:

Vatan Partisi Uşak 1. Sıra Milletvekili Adayı

Nevide KOCABIYIK