Suriye'de seçim süreci başladı

Suriye'de 13 Nisan'da yapılacak parlomento seçimleri için ülke genelinde on bini aşkın başvuru yapıldı. Adaylık süreci tamamlandı, Seçim Yüksek Yargı Komisyonu itiraz dilekçelerini kabul etmeye başladı. Seçimlerde 250 koltuklu Halk Meclisi bileşimi yeniden belirlenecek.

Suriye'de seçim süreci başladı

Suriye'de yapılacak seçimler için aday başvuru süreci tamamlandı. 13 Nisan'da yapılacak seçim için 10 binden fazla aday başvuru yaptı. Listeler açıklandı. Seçim Yüksek Yargı Komisyonu adaylıklarla ilgili itiraz dilekçelerini kabul etmeye başladı.

Seçimlerde 250 üyeli Halk Meclisi bileşimi yeniden belirlenecek. Dört yılda bir yapılan Halk Meclisi seçimleri savaş koşullarına rağmen normal takviminde işliyor.

Suriye Halk Meclisi’nin yeni üyeleri kritik bir süreçte görev alacak. Ülkede devam eden savaşın yanısıra yürütülen barış görüşmelerinde Halk Meclis’nin rolü daha ön planda olacak. Suriye barış görüşmeleri yeterli olgunluğa ulaştığında yeni anayasa tartışmaları Halk Meclisi çatısı altında yürütülecek. Ulusal uzlaşı sürecinin ilerletilmesi için gerekli olan yasama süreçleri de yine Halk Meclisi’ndeki komisyonlarda ve oturumlarda yapılacak.

Lübnanlı El Bina gazetesi seçimlerin Suriye’deki federasyon tartışmalarına nokta koyacağı görüşünde.

ulusalkanal.com.tr