Yalçın Akdoğan: Hastalıklı ruh hali

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, medya üzerinden algı operasyonları yapıldığını söyledi. Akdoğan, "'Özgür basın susturulamaz' diyenlerin 4-5 televizyon kanalında canlı yayın yapıyor olması çok ironiktir" dedi.

Yalçın Akdoğan: Hastalıklı ruh hali

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun Ankara'daki toplantısında konuştu.

Akdoğan, medya üzerinden yalan haberlerle algı operasyonu yapıldığını belirtti.

Akdoğan, "Özgür basın susturulamaz’ diyenlerin 4-5 televizyon kanalında canlı yayın yapıyor olması çok ironiktir. Sadece televizyonlar aracılığıyla değil, aynı sloganla kendi gazetelerinde 9 sütuna manşet atarak yayınlayabilmeleri, İnternet sitelerinden aynı anda paylaşabilmeleri de ironiktir. Susturuluyorsa bu kadara kanala nasıl bağlıyorsunuz? Bu kadar gazetede bu işi nasıl yapıyorsunuz?" dedi.

"Gerçeklik algı operasyonlarına kurban ediliyor" diyen Akdoğan, medyanın piskolojik harekât operasyonlarının bir parçası haline geldiğini söyledi.

Akdoğan, "İçindeki kişiler gerçek kişiler, işte başbakan var, yardımcısı var bir takım senaryolar hikayeler haber olarak anlatılıyor. Sadece kişiler gerçek, olayların hepsi tamamen uydurma, kurgu. Birileri oturuyor haber diye bir yalan uyduruyor. Bu çok tehlikeli bir durum. Bunu yapanların basın ahlakını geçtik, Müslüman ahlakını geçtik, hastalıklı bir ruh halidir bu. Bunun basınla alakası yok." ifadesini kullandı.

Sosyal medyaya da değinen Akdoğan, gerçekliğin bu mecrada da saptırıldığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

ankara Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu