Şırnak şehitleri uğurlandı

Şırnak'ta şehit olan kahraman askerler son yolculuklarına uğurlandı. Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya Ankara'da, Uzman Çavuşlar İslam Çubuk Ordu'da, Davut Kayalı ise Gaziantep'te defnedildi. Öte yandan Şırnak'ın Uludere'de şehit olan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turgay Ugantaş'ın acı haberi ailesine verildi.

Şırnak şehitleri uğurlandı

Piyade Uzman Çavuş Davut Kayalı, Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk ve Piyade Üsteğmen Muhammed İsmail Kaya... Şırnak'ta teröristlerin saldırısında şehit oldular. Binlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Üsteğmen Muhammet İsmail Kaya için memleketi Ankara'da tören yapıldı. Ahmet Hamdi Akseki Camisinde cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve çok sayıda milletvekili katıldı.

2 yıldır Şırnak'ta görev yapan Kaya, cenaze namazının ardından Etimesgut'ta toprağa verildi.

Bu görüntüler de Gaziantep'ten... Uzman Çavuş Davut Kayalı 3,5 yıldır görevdeydi. Şehidin İslahiye İlçesine bağlı Şahmaran Mahallesindeki babaocağaına Türk bayrakları asıldı.

Ailenin en küçük çocuğu olan 10'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Kayalı'yı bir binbaşı teselli etti. Binbaşı, kucağına aldığı Mehmet'i uzun süre dolaştırdı, konuşarak üzüntüsünü gidermeye çalıştı. Şehit mahalle mezarlığında ebediyete uğurlandı.

Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk ise memleketi Ordu'ya gönderildi.

Kahraman asker için Ünye İlçesi'nde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı.

Şehit uzman çavuş İslam Çubuk'un ağabeyinin de uzman çavuş olduğu, görev yeri Tunceli'den geçici olarak Suriye'ye gittiği bildirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turgay Ugantaş'ın acı haberi ise ailesine verildi.

13 yıllık Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş olan Ugantaş'ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin kız kardeşinin ise polis olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

şırnak şehit