Şemdinli kumpasını arabada planladılar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2005 yılında Umut Kitabevi'ne bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin iddianameyi hazırlayan sacı Ferhat Sarıkaya ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Sarıkaya'nın, Şemdinli kumpasını kendi otomobilinde, dönemin Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürü Mustafa Uçkan ile planladığı ortaya çıktı

Şemdinli kumpasını arabada planladılar

9 Kasım 2005'te Umut Kitabevinin bombalanmasıyla başlayan Şemdinli olaylarının perde arkası ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz FETÖ'nün ilk kumpası olduğu iddia edilen Şemdinli olaylarında parmağı olan kişiler hakkında dava açtı.

Tamöz dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Uçkan, Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya ve Savcı Ferhat Sarıkaya’nın gayriresmi koruması Yusuf Vurur hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla dava açtı.

İddianamede ise Ferhat Sarıkaya'nın 2005'te FETÖ tarafından görevlendirildiği ve örgütün harekete geçirildiği belirtildi.

FETÖ mensubu olduğu iddia edilen polis memuru Yusuf Vurur ifadesine çarpıcı ayrıntılara yer verdi.

Vurur, savcı Ferhat Sarıkaya'nın dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Uçkan ile Sarıkaya'nın otomobilinde görüştüğünü belirtti.

Vurur kendisinin de görüşmeler sırasında bazen otomobilde bulunduğunu ekledi.

ulusal.com.tr

Hakkari şemdinli