''Rumlara İsrail Şemsiyesi''

Kıbrıs'ta iki taraf arasında müzakereler sürerken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail ordusu, Türkiye'ye meydan okuyan bir tatbikat yaptı. Rum-İsrail planlı hava-deniz tatbikatında hedef Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Rum basınının tatbikatı "İsrail Şemsiyesi" olarak adlandırması dikkat çekti.

''Rumlara İsrail Şemsiyesi''

Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar arasında müzakereler sürerken, Rum Yönetimi ve İsrail; Türkiye'ye meydan okuyan bir tatbikat yaptı.

Rum Milli Muhafız Ordusu ve İsrail Hava Kuvvetleri'nin birlikte yaptığı tatbikatın hedefi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu.

Tatbikatın ana konusu Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ve petrol rezervlerini kapsayan Münhasır Ekonomik Bölge'ydi. Bölgede fiili durum yaratmaya çalışan Rumlar, Milli Muhafız Ordusu ve İsrail'in etkinliğini denetledi.

Rum basını uçakların karadaki sanal hedefleri alçak uçuşla vurduğu tatbikatla, Türkiye'ye güçlü bir mesaj verildiğini savundu.

Rum basınının tatbikat ile ilgili "İsrail Şemsiyesi" başlığını kullanması dikkat çekti.

Tatbikatla ilgili konuşan Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, "Kıbrıs-İsrail ilişkileri yeni bir evreye giriyor" dedi. ulusalkanal.com.tr