Denizli'de kaçakçılık operasyonu

Denizli'de kaçakçılık operasyonu yapan Jandarma ekipleri çok sayıda tarihi eser ele geçirdi. Tarihi eserler Denizli müze müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Denizli'de kaçakçılık operasyonu

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçakçılık istihbaratı üzerine harekete geçti. Tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen şüpheli bir araca Tavas ilçesinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda Antalya'dan yasa dışı yollarla temin ettikleri tarihi eserleri Denizli'ye getirerek satmak için müşteri aradığı sırada yakalandı.

Üç şüpheli şahsın bulunduğu otomobilin stepne bölümünde gizlenmiş vaziyette çeşitli dönemlere ait olduğu değerlendirilen 968 adet sikke, 81 adet tarihi obje, 1 adet mermer başı heykeli, 1 adet kandil ve 1 adet de tarihi vazo ele geçirildi.

Tarihi eserler Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, kültürel ve tarihi mirasın korunması için kaçakçılık ile mücadeleye aralıksız devam edeceklerini bildirdi.

denizli tarihi eser kaçakçılığı Tavas DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI DENİZLİ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ