Ömer Halisdemir’i şehit edenler hesap veriyor

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in katillerinin yargılanmasında ikinci gün başladı. 18 sanık, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi. Bugünkü duruşmada, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Ömer Halisdemir’i şehit edenler hesap veriyor

15 Temmuz’un kahraman fedaisi şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit edenler hesap veriyor.

Darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılanması ikinci gününde devam ediyor.

Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanık, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi.

Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler ve avukatlar ile basın mensupları ve izleyiciler de alındı.

Duruşmaya, Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Ademoğlu başkanlık ederken, geçen ay Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen Yüksel Kocaman iddia makamında yer alıyor.

Duruşmanın ikinci gününde sanıkların savunmalarının alınmasına devam edilecek.

Duruşmanın ilk gününde ifadesi alınan ilk asker olan darbeci general Terzi'nin emir astsubayı Ahmet Kara olmuştu. Kara, "Halisdemir gibi darbe girişiminden bilgim olsaydı ve böyle bir emir alsaydım ben de onun yaptığını yapardım" diye konuştu.

Bunun yanı sıra, Darbeci Binbaşı Fatih Şahin'in, "Benim personelimden hiç kimse benim için hain demiyor" sözleri üzerine, tutuklu sanıklardan üsteğmen Mihrali Atmaca, el kaldırarak, "Ben diyorum" diye çıkıştı.

Davada, 18 sanıktan 17'si hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "nitelikli kasten öldürme" suçlarından dörder kez, sanık Mihrali Atmaca hakkında da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, bütün sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyeliğinden" yedi buçuk yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

ömer halisdemir