Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı

Yağışlar İstanbul'u terketti ancak etkili olan sis nedeniyle deniz ulaşımında aksaklıklar yaşandı. İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. Görüşme mesafesinin düşmesi sürücülere trafikte zor anlar yaşattı. Yurt genelinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den 'kuvvetli' uyarı

Türkiye'nin batı kesimlerinde etkili olan karyağışı dün gece ititbariyle yerini sağnak yağışa bıraktı.

İstanbul'da kent merkezini terk eden yağışlar yüksek kesimlerde aralıklarla devam etti. İstanbul'da bu sabah sis hakimdi. Görüş mesafesinin oldukça azalması nedeniyle İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. Sürücüler tarfikte ilerlemekte güçlük çekti. TEM ve E-5'te yoğun bir trafik oluştu.

Kardeniz kıyılarında sağnak yağış, İç Anadolu'da ise kar yağışı devam ediyor. Mersin’in Silifke ilçesinde 4 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle yörükler çileli günler yaşıyor. Kar yağışının keçilerin doğum zamanına denk gelmesi nedeniyle bir çok oğlak doğum sırasında öldü. Köylüler hayvanlarını korumak için sobalarını kendileri için değil, hayvanları için yaktı.

Eskişehir'de ise yoğun kar yolları kapadı. Doğum yapmak üzere olan ve düşük yaptıktan sonra rahatsızlanan iki kadın askeri helikopterlerle kurtarılldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve askerler kadınları kurtarmak için seferber oldu. Son anda kurtarılan kadınlar askeri helikopterle kent merkezindeki hastaneye ulaştırıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur görülürken Akdeniz kıyılarında hava açıyor. Meteoroloji özellikle Adana ve Hatay civarında yağışların çok şiddetli olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Hava sıcaklığının; batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

meteoroloji yağış sağanak yağış kar kış