Erdoğan yeni tartışmanın fitilini ateşledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Erdoğan Fransızca kökenli "kampüs" kelimesi yerine Arapça kökenli "külliye" kelimesinin kullanılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek cümlesine "Az önce Milli Eğitim Bakanımızla şöyle ufak bir aramızda mütala diyebiliriz kampüs kelimesiyle ilgili bir müzakere oldu" ifadeleriyle başladı. Sonra da cümlenin devamını getirdi.

Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası'nın açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, "kampüs" yerine "külliye" kelimesinin kullanılmasını istedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Fatih Uşan Erdoğan'a Fahri Doktora Diploması'nı takdim etmeden önce elini öpmek istedi. O anlar kameralara işte böyle yansıdı.

Peki Erdoğan'ın kullanılmasını istediği "külliye" kelimesi ne anlama geliyor. Türk Dil Kurumu'na göre Arapça kökenli külliye kelimesi "Bir caminin çevresinde cami ile birlikte kurulmuş medrese, imaret, sebil, kitaplık, hastane gibi yapıların bütünü" anlamı taşıyor.

Külliyelerin merkezinde de cami bulunuyor. Çevredeki tüm yapılar da camiyi çevreliyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan üniversite külliye kampüs