Azerbaycan insanlık dersi vermeye devam ediyor

Dağlık Karabağ’da defalarca sivilleri hedef alan füze ve yasaklı bombaları kullandığı saldırılarda onlarca Azerbaycanlıyı katletti. Ermenistan güçleri, yenilgi sonrası çekilirken de kamu binalarına zarar verdi, ormanları yaktı… Buna karşın Azerbaycan, insanlık dersi vermeye devam ediyor. Evlerini boşaltamayan Ermeni siviller, Azerbaycan askerine beyaz bayrak salladı. Azerbaycan askerleri de sivillere istediği zamanı tanıdı…

Azerbaycan insanlık dersi vermeye devam ediyor

AzerbaycanDağlık Karabağ’da yine insanlık dersi verdi.

İmzaladıkları yenilgi anlaşması gereği Ermeniler bölgeden ayrılmaya devam ederken, evlerini zamanında boşaltamayan bazı siviller, Azerbaycan askerini karşısında görünce beyaz bayrak kaldırıp zaman istedi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Azerbaycan askerleri evin yanında bekleyerek Ermeni sivillerin eşyalarını kamyonete taşımasına müsamaha gösterdi.

Daha önce de Ermenistan, 15 Kasım’da vermesi gereken Kelbecer’i zamanında boşaltamadığı için Azerbaycan’dan ek süre istemiş, Bakü yönetimi olumsuz hava şartlarını gözeterek sivillere 10 gün ek süre tanımıştı.

Buna karşın, Ermenilerin, çekildikleri kentlerde konut, kamu binaları, işyerleri ve ormanlık alanları ateşe verdiği görüntüler, dünya basınına yansımıştı.

ulusal.com.tr

Azerbaycan dağlık karabağ ermeni Sivil geri çekilme