Farklı yorumlara neden oldu!

Beşiktaş Teknik Direktörü'nün açıklamaları, taraftar, eski yöneticiler ve camia içinde farklı yorumlara neden oldu

Farklı yorumlara neden oldu!

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalarla doğrudan yönetimi hedef alması, Siyah-beyazlı camiada farklı görüşleri de beraberinde getirdi. Güneş'in satır aralarında verdiği şifreli mesajlar ise, camianın önde gelen isimlerinin, "Gidebilir. Giderse çok yazık olur" yorumlarına neden oldu.

YENİ MEVZU DEĞİL

Aslında Şenol Güneş'in bu açıklaması, bir başka deyişle, patlaması beklenen bir durumdu. Temmuz ayında hoca, sıkıntılarını her defasında Trabzon'a gidişte yakın dostlarına anlatıyordu. Açıkça transfer beklediğini, medyada çıkan, "Sosa, Gökhan Töre, Gomez ve son anda İsmail'in gidişlerinin mümkün olmayacağını" ifade ediyordu.

İSMAİL'E ÇOK ŞAŞIRMIŞTI

Diğer üç futbolcudaki transfer görüşmeleri sürerken, birden bire İsmail Köybaşı'nın gidişi Güneş'i epey şaşırtmıştı. Hatta Başkan Fikret Orman'ın, "Gökhan Töre gitmek istese de bırakmam" açıklaması, ardından Gomez'de bırakılan açık kapı, Sosa'nın içinde bulunduğu rahatsızlığın hep giderileceğini ve tedavi edilip mutlu sonla biteceğini düşündü. Güneş, Mario Gomez'in ayrılışını bir 'veda mektubu' ile açıklamasını, Jose Sosa'nın da bu kervana katılışına sessiz kalarak, ama hiddetlenerek sürdürdü. İstediği bir sol stoper bundan önceki aylar alınmamıştı, son çare açıkta kalan Chelseali, geçen yılki Kasımpaşalı Oumero ile kapatılmıştı.

SİNİRLERİ ÇOK BOZUK

Fikret Orman'ın, "Aceleye lüzum yok, daha transfere 22 gün var" açıklaması Şenol Güneş'te bardağı taşıran son damla oldu. Olympiakos ile yapılan Süper Kupa öncesindeki son hazırlık maçı, Beşiktaş Teknik Direktörü'nün test maçıydı. Çünkü Alanyaspor maçının filmi ve Galatasaray maçında takımın MR'ını bu maçta çekecekti.

STOPER DENEMELERİ

Olympiakos ve Galatasaray maçlarında Marcelo'nun yanına Necip'i koydu, sonra Tosic ile değiştirdi. Atiba-Oğuzhan ikilisini değiştirmedi. Tolgay'ı, Sosa pozisyonuna itti, ama forvette son çaresi Cenk'ten başkası değildi. Bir kaleci değişikliği ile Galatasaray maçına çıktı, ama gördü ki bu takım gidenlerin yerinin dolmamasıyla hem Şampiyonlar Ligi, hem de Süper Lig'de geçen yılki başarısını tekrarlamaktan uzak kalacaktı.

SON ÇARE AÇIKLAMA

Şenol Güneş, artık yönetime bir mesaj vermenin zamanı geldiği düşüncesiyle yayıncı kuruluşla kol kola girdi. Bugüne kadarki istemlerine yönetimin bir kulak vermemesini, son çare olarak kamuoyuyla paylaşacağı mesajlar üzerine kurdu. Buradan bazı şifreli mesajlar da gönderdi. Mesela, "Şampiyon olmuş, Devler Ligi'nde oynayacak bir takımdan 4 tane oyuncunun gitmemesi gerek. Bunda benim ve yönetimin hatası olabilir, ama mantıklı bir durum değil. O zaman ilk ben giderim." Güneş'in son cümlesi dikkat çekiciydi, "İlk ben giderim"i daha önce de Trabzon'daki dostlarına iletmişti.

ORMAN'IN MÜJDESİ BEKLENİYOR

Halen yurt dışında futbolcu bakan Başkan Fikret Orman'dan gelecek müjdeli haber ise, Şenol Güneş'i bir nebze olsun kesebilir. Hoca da bunu bekliyor, hem de dört gözle.

TRİBÜNDE VE CAMİDA DURUM FARKLI

Dört oyuncunun gitmesi, yönetimin buna rıza göstermesi, Güneş'in açıklamalarından sonra Alanyaspor maçında farklı görüşler içinde olan Beşiktaş taraftarı ortaya çıkabilir. Bir kesimin, Orman ve yönetime diş bilediği açıkça biliniyor. Hatta hararetli bir protesto olacağı gelen haberler arasında. Bugüne kadar olmayan muhalefet, camianın ağır topları, destek verdiği Orman'a iyi gözle bakmıyor. Zira izlediği transfer politikasından memnun değiller.

İŞLER İYİ GİTMEK ZORUNDA

İşte bütün bunlar cereyan ederken, Beşiktaş'ın ilk haftadan itibaren seri galibiyetler ile çatlak sesleri susturması gerekiyor. Beraberlik ve yenilgi, Şampiyonlar Ligi'nde alınabilecek yenilgiler, "Stadı yaptım şampiyon oldum" diyen Fikret Orman'ı terletir, tedirgin ve mutsuz eder. Hatta 2017'de ortaya çıkabilecek başkan adaylarını fazlalaştırıp, elini güçlendirir." DHA