ABD'den PYD oyunu

ABD Ordusu sözcücü Albay Steve Warren, silah yardımlarını artık PYD'ye değil Suriye Demokratik güçlerine vereceklerini açıkladı. Ancak bu karar Ankara'da şüphe uyandırdı. Çünkü bahsedilen gruba PYD'nin sihalı kolu YPG komuta ediyor.

ABD'den PYD oyunu

Amerika, PYD'ye artık silah yardımı yapmayacağını açıkladı. Açıklamayı yapan ABD ordu sözcüsü Albay Steve Warren yardımların Suriye Demokratik Güçlerine gönderileceğini belirtti.

Warren, ABD'nin 12 Ekim'de Haseke'deki Suriye Demokratik Güçleri için indirdiği 50 tonluk mühimmat yardımı gibi silah desteklerinin süreceğini söyledi. ABD ordu sözcüsü, bu yardımlar sayesinde El Havle kentinde IŞİD'e karşı önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi.

ABD'nin açıklamaları Ankara'da şüphe uyandırdı. Çünkü bahsedilen silah yardımı Suriye Demokratik Güçlerinin içinde yer alan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin eline geçmişti. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de ABD'den gelen silah ve mühimmatı doğrulamış ve yardımların devam edeceğini belirtmişti. Ayrıca Suriye Demokratik Güçleri'ni PYD'nin silahlı gücü YPG komuta ediyor.

Warren'in açıklaması Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç'e soruldu. Bilgiç açıklamaya temkinli yaklaştıklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr