Sosyal medya sağlayıcılarına ikinci yaptırım: 30 milyon dolar ceza kesildi

Temsilci şartını yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi. Türkiye'deki yatırımlarını hızlandıran Netflix ise İstanbul'da ofis açacağını duyurdu.

Sosyal medya sağlayıcılarına ikinci yaptırım: 30 milyon dolar ceza kesildi

Sosyal medya şirketlerine ceza yağdı. Türkiye belirlenen şartları yerine getirmedikleri için sosyal medya şirketlerine ceza kesti.

Türkiye’de temsilci bulundurmayan Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL ceza verildi.

Yeni cezalar için şirketlere bildirimler yapılmaya başlandı.

Şirketlere belirtilen sürede bildirim yapmadıkları için geçen ay 10 milyon TL’lik cezalar kesilmişti. Şirketler temsilci bildirmeme tavırlarını sürdürürlerse, gelecek ay Türkiye’deki vergi mükelleflerinin söz konusu şirketlere reklam vermesi yasaklanacak.

Bu tavrın sürmesi durumunda sosyal ağ sağlayıcılarının bant genişliği yüzde 90'a kadar daraltılabilecek.

Dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan Netflix ise Türkiye'de ofis açma kararı aldığını duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Netflix üst yöneticisi Reed Hastings, Türkiye'deki 3 milyonu aşkın Netflix üyesine teşekkür etti. İstanbul'da bir ofis açacak olmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

türkiye sosyal medya twitter facebook