Vatan Partisi’nden işverene uyarı

Vatan Partisi İşçi-Sendika Bürosu işverenleri uyaran bir açıklama yaptı. Virüs nedeniyle iş yerlerinde alınması gereken önlemlerden işverenin sorumlu olduğu bildirildi. Önlemlerin yetersizliği olması durumunda ise işçinin işverene dava açabileceği ifade edildi.

Vatan Partisi’nden işverene uyarı

Virüse karşı önlem konusunda işveren uyarıldı.

Yeni tip koronavirüsle mücadelede iş yerlerinde alınan tedbirler kritik öneme sahip. Üretimin devamlılığı için çalışan işçilerin sağlıklarını korumak da işverene düşüyor. Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu da işverenlere önlemlere ilişkin önemli uyarılar yaptı.

İş yerlerindeki ortak kullanım alanlarında sosyal mesafenin korunması gerektiği belirtildi. Gerekli dezenfektasyonun yapılması da istendi. Kanunların bu önlemlerin alınmasında işverenleri yükümlü kıldığına dikkat çekildi.

Tedbir alınmaması nedeniyle bir işçinin virüse yakalanması halinde işverene tazminat davası açabileceği ifade edildi. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun bulaşıcı hastalıklar konusunda bu hakkı tanıdığı aktarıldı.

Açıklamada, Türk Borçlar Kanunu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunlarında da sorumluluğun işverene ait olduğuna ilişkin maddelerin yer aldığı bildirildi. Bu nedenle salgınla mücadelede işverenin özellikle iş yerlerinde önlemleri arttırması talep edildi.

ulusal.com.tr

vatan partisi yıldırım koç