Referanduma 6 hafta kala partiler, tempoyu arttırdı

16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumu öncesi partilerdeki hazırlıklar devam ediyor. CHP, Ankara, İzmir ve İstanbul'da miting yapma kararı aldı. Diğer illerde ise "Yüz yüze temas" uygulayacak CHP kurmayları, kararsız seçmenle ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelecek.

16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumuna 6 hafta kala partiler, tempoyu artırdı.

Buna göre, CHP referandum kampanyasında mitingler yerine "Yüz yüze temas" yöntemini uygulayacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de miting yapma kararı alan CHP kurmayları, diğer kentlerde kararsız seçmene yönelik programlar düzenleyecek, demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelecek.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandum gezilerine 15 ya da 16 Mart günü Amasya’da başlayacak.

Habere göre, Kılıçdaroğlu’nun gençlere ve muhtarlara göndereceği mektuplar da yazıldı. Mektupların, bu hafta içinde ulaştırılması bekleniyor.

MHP Genel Merkezi'nde de "Evet" kampanyasının hazırlıkları sürüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylediği bu sloganın çerçevesinde "Neden Evet?" kitapçığı hazırlandı. Kitapçıkta "Evet" gerekçesi 5 ana başlıkta anlatıldı.

Vatan Partisi de "Hayır" kampanyasını hızla sürdürüyor. İllerde salon toplantıları ile kent meydanlarında kurulan masalarla halka doğrudan ulaşan Vatan Partisi, "Birlik, Huzur ve Geçim için Hayır'da Birleş" bildirileri dağıtıyor.

ulusalkanal.com.tr

istanbul chp ankara vatan partisi referandum