Reina katliamı davasında yeni gelişme

İstinaf, Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'daki terör saldırısına ilişkin yerel mahkemece sanıklara verilen hapis cezalarını usul ve yasaya uygun buldu.

Reina katliamı davasında yeni gelişme

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi, Reina'da düzenlenen saldırıya ilişkin 7 Eylül 2020'de karar verilen 59 sanıklı dava dosyasına yönelik yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Ceza dairesinin dosya üzerinden yaptığı incelemenin ardından verdiği kararında, dava dosyasında 1 şehit polis memuru olmak üzere toplam 39 kişinin maktul, 121 kişinin ise mağdur olarak yer aldığı belirtildi.

Kararda, saldırının planlayıcısı olan sanık Abdulkadir Masharipov'ın da aralarında bulunduğu 17'si tutuklu toplam 48 sanık hakkında verilen mahkumiyet hükümlerine karşı sanıklar ve avukatları ile katılanların avukatlarının istinaf başvurusunda bulunduğu kaydedildi.

Dairenin kararında, yerel mahkemece sanıklara verilen hapis cezalarında ilişkin kararda usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçeleriyle mahkumiyet kararlarının onandığı bilgisi verildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Reina katliamı davası Reina katliamı