Öcalan'dan kozmik talep

Abdullah Öcalan'ın mektubunda dile getirdiği taleplerden biri de, "Tarihsel Hakikatler ve Yüzleşme Komisyonu" kurulmasıydı. Peki bu komisyonun görevi ve amacı ne olacak? Komisyonun görevi, HDP tarafından 14 Ocak'ta Meclis Genel Kurulu'na sunulan teklifte tek tek anlatılıyor. Buna göre, komisyona tüm kurum ve arşivlerde izne tabi olmadan inceleme yapma yetkisi isteniyor. Bunlar arasında devletin çok önemli kozmik bilgileri de bulunuyor.

Öcalan'dan kozmik talep

Abdullah Öcalan'ın Nevruz mektubunda dikkat çeken taleplerinden biri de "Tarihsel Hakikatler ve Yüzleşme Komisyonu" kurulmasıydı.

Öcalan’ın şart koştuğu komisyonunun kurulması için bazı adımlar çoktan atıldı. HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Ocak ayında Meclis Genel Kurulu'na bir teklif sundu. Teklifin içeriği ise kurulacak olan komisyonun görevlerini kapsıyor.

Teklife göre komisyonun, devlet veya özel, gizli veya açık tüm arşivleri incelemesi öngörülüyor. Teklifte özellikle de "arşiv talebi" dikkat çekiyor. Öcalan'ın kurulmasını istediği komisyon, Türkiye'nin en gizli kozmik bilgilerine ulaşma hakkına sahip olacak. Buna göre komisyon, bilgi almak istediği tüm kurum ve arşivleri izne tabi olmadan inceleyebilecek.

Çalışma süresi 1 yıl olarak belirlenen komisyonda, her siyasi parti grubundan ve bağımsızlardan iki üye, ayrıca sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenlerin de olamsı planlanıyor.

Komisyonun çalışma alanı ise 12 Eylül 1980'den bu zamana kadar olan dönemi kapsıyor.

ulusalkanal.com.tr