''Bizim böyle bir talebimiz olmadı''

Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis'te kurulan yolsuzlukları soruşturma komisyonu ile iglili haberlere getirilen yayın yasağı ile ilgili konuştu. Olayın, hükümetle ilgili olmadığını belirten Davutoğlu, yasağı savunmadığını söyledi. Davutoğlu, "soruşturma komisyonu niye var, demek ki soruşturulacak bir şey var" ifadelerini kullandı.

''Bizim böyle bir talebimiz olmadı''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 Bakan hakkında yürütülen Meclis soruşturmasına getirilen yayın yasağı ile ilgili açıklama yaptı.

Habertürk Gazetesi'ne konuşan Davutoğlu, büyük tartışmalara neden olan yasağın hükümetin talebi olmadığını ifade etti.

"YASAĞI BİZ İSTEMEDİK"

Davutoğlu, "Hükümetle bunun hiç bir ilgisi yok. Bizden asla böyle bir talep gitmedi. Kimsenin de bizden böyle bir talebi olmadı. Böyle bir talep benim önüme gelmiş olsaydı kanaatimi de açıkça söylerdim." dedi.

Yasağı savunmayacağını belirten Davutoğlu, Türkiye'nin yasakla anılacak bir ülke olmaması gerektiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, yürütülen soruşturmaya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Soruşturma komisyonu niçin var, demek ki soruşturulacak bir şey var" dedi.

"DEMEK Kİ BİR ŞEY VAR"

Davutoğlu, "Soruşturma komisyonu oluştuktan sonra herkes vicdanıyla oradadır. Soruşturma komisyonu niye var? Demek ki ortada soruşturulacak bir şey var. Bizim tamamıyla nötr olmamız ve komisyonun neticesine bakmamız lazım. Bunu bir yasaklar kontekstine oturtmak doğru değil." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr