TBMM olağanüstü toplanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi yarın CHP’nin talebi, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın da çağrısı üzerine olağanüstü toplanacak. Genel Kurul'da "terör" gündemiyle yapılacak olağanüstü toplantıda hükümet, milletvekillerini terörle mücadele ve devam eden operasyonlar konusunda bilgilendirecek.

TBMM olağanüstü toplanıyor

Meclis Genel Kurulu yarın olağanüstü toplanıyor.

CHP Grup Başkanvekilleri terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istemiş ve olağanüstü toplantı talebinde bulunmuştu. HDP bu çağrıya destek vermiş, Başbakan da talebi olumlu karşıladıklarını söylemişti.

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz da siyasi parti gruplarına gönderdiği bir yazıyla genel kurulun Çarşamba günü saat 15.00’te toplanacağını bildirdi. Yazıda CHP'nin önerisine dikkat çekti. "Terör" gündemiyle yapılacak olağanüstü toplantıda hükümet, milletvekillerini terörle mücadele ve devam eden operasyonlar konusunda bilgilendirecek.

Hükümet adına bilgilendirmeyi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yapacak. Olağanüstü toplantıya 4 partinin milletvekilleri de katılacak.

Meclis en son 2014 yılı Ağustos ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için olağanüstü toplanmıştı.

ulusalkanal.com.tr