Gaziantep'in yeni lezzeti: Tahinli baklava
"Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen ilk Türk mutfağına sahip Gaziantep, birbirinden lezzetli tatlılarıyla listesine yeni lezzetler katmaya devam ediyor. Şimdi besin değeri de oldukça yüksek olan "Tahinli Baklava"yı tanıyacağız...
Gaziantep mutfağı yepyeni lezzeti ile yine ilgi odağı...
Başpınar bölgesinde faaliyet gösteren bir firma bu sefer geleneksel tatlarımızdan biri olan tahini, baklava ile buluşturdu.
Ustalar kolları sıvadı. 80 kişilik mutfak kadrosuyla yaklaşık 2 ay süren çalışmalardan sonra, katkısız ve protein değeri yüksek olan tahinle, baklava yapıldı.
İşletme sahibi olan Oğuz İbili, besin değeri açısından zengin olan tahinli baklavayı daha çok hamile kadınların tercih ettiğini söyledi.
Halkın ilgi odağı haline gelen tahinli baklava, satışlarında da git gide artış yaşıyor.
ulusal.com.tr