Devlet Bahçeli: Olmaz öyle şey burası sendika mı?

Muhalif kanattan imzalar verildikten 15 gün sonra kongrenin toplaması aksi takdirde mahkeme kanalıyla partiye kayyum atanacağı iddialarına MHP lideri sert tepki gösterdi

Devlet Bahçeli: Olmaz öyle şey burası sendika mı?

MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, kayyum atanmasının kaçınılmaz hale geleceğini açıklayan muhalifler için, olmaz öyle şey, burası sendika mı?” karşılığını verdi. “Kapris ve ihtirasa izin vermem” diyen Bahçeli, muhalefeti, ilçe ve il kongreleri zemininde mücadele etmeye çağırdı.

Gelişmeler MHP’de, “mahkeme” ve olağan kongrenin ilk adımı olan, “ilçe kongrelerinin” eş zamanlı olacağı sinyalini veriyor. Böyle bir durumda genel merkez ve muhalifler iki minderde birden güreş tutacak. Edinilen bilgilere göre kurmaylarıyla değerlendirmesinde Bahçeli, olağanüstü kongre isteyen muhaliflerin davaya zarar verdiklerini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"KONGREYE GEL"

"Olaganüstü kongre yasal bir haktır. Olağanüstü kongre için üç yol gösterilmiştir. Genel Başkanı talebi, MYK isteği üzerine ve 5’te 1 delegenin imzasıyla toplanır. Şimdi 1 Kasım’da seçim olur 2 Kasım’dan itibaren olağanüstü kongre demeye başladınız mı burada samimiyet yok demektir... Kapris ve ihtirasa izin vermem. ‘Parti biraz oy kaybetti, bizim için bir fırsat doğdu, öyleyse delegeler üzerinde şöyle böyle yaparım’ dediğiniz vakit, bir başka müessese daha zedelenmiş olur o da delege sistemidir. Güneydoğu’da yaşananlar, Rusya olayı, Irak’taki, Suriye’deki gelişmeler gibi önemli olayların yaşandığı dönemde MHP’yi meşgul etmek isteyenlere müsaade edemem. Bunun arkasında bir proje var demektir. Bir proje varsa bedelini ödeyecektir. Ben var olduğunu düşünüyorum."

Bahçeli, muhalif kanattan imzalar verildikten 15 gün sonra kongreyi toplaması gerektiği ve aksi taktirde mahkeme kanalıyla kuyyum atanacağı iddialarına ise, “olmaz öyle şey, burası sendika mı?” karşılığını verdi. Muhalifleri ilçe ve il kongrelerinde mücadeleye çağıran Bahçeli, “İddia sahibiyseniz demokratik zeminde mücadele edin. Gelin ilçe kongrelerinden başlayarak kendinizi ve iddialarınızı anlatın, tabanla bunları paylaşın. İl ve ilçe kongelerinden süzülerek gelin. Eğer taban size inanırsa kongreden çıkan sonuca herkes razı olur. Büyük kongrede iddiası olan önce bu tabanın karşısına çıkıp oradan büyük kongreye gelsin” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

devlet bahçeli MHP genel başkanı