AKP ve CHP yeni anayasada birleşti

AKP ve CHP “Türk Milleti” anayasadan çıkarak sürecin kritik adımını attı, İki parti anayasanı değişmesi konusunda anlaşmaya vardı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te iki buçuk saat süren bir görüşme yaptı. Zirvenin ardından konuşan AKP sözcüsü Ömer Çelik iki parti arasında anayasanın değişmesi konusunda tam bir mutabakat sağlandığını söyledi. CHP Sözcüsü Haluk Koç da “12 Eylül darbe anayasasından doğan temel hak ihlallerin kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldı” ifadelerini kullandı.

AKP ve CHP yeni anayasada birleşti

AKP ve CHP yeni anayasa yapımında birleşti. İki parti 1982 Anayasasının değiştirilmesi konusunda anlaşma sağladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni anayasa çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis'te bir araya geldi.

AKP heyetinde Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AKP sözcüsü Ömer Çelik ile AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı yer aldı.

Kılıçdaroğlu'na ise CHP genel başkan yardımcıları Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, CHP sözcüsü Haluk Koç ile Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.

CHP lideri Davutoğlu’nun Meclis’te makam odasının girişinde karşıladı. İkilinin görüşmesi yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından ilk açıklama CHP Sözcüsü Haluk Koç’tan geldi. Koç 12 Eylül darbe anayasasından doğan temel hak ihlallerin kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

CHP Sözcüsü Anayasa uzlaşma komisyonunun yeniden gündeme geldiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de iki partinin anayasanın değişmesi konusunda tam bir mutabakat içinde olduğunu söyledi.

Görüşmede başkanlık sistemi de gündeme geldi.

AKP’nin önerdiği yeni anayasada “Türk Milleti” kavramının kaldırılması, yerine “eşit vatandaşlık” tanımının getirilmesi hedefleniyor.

ulusalkanal.com.tr