Eskişehir final biletini kaptı!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın finaldeki rakibi belli oldu. Dün akşam oynanan yarı final mücadelesinde Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor'u 3-1 mağlup ederek finale yükselen taraf oldu.

Eskişehir final biletini kaptı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Eskişehirspor, Medical Park Antalyaspor'u 3-1 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

Yarı final ilk maçında Eskişehir kendi evinde Antalyaspor'a 1-0 boyun eğmişti. Rövanş maçının ilk yarısı kırmızı beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sonra erdi. İkinci yarıda Es Es üst üste bulduğu gollerle mücadeleden 3-1 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Eskişehirspor, dün akşam finale çıkan Galatasaray'ın rakibi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası sahibini 7 Mayıs'ta Şanlıurfa GAP Arena'da bulacak. Her sezon farklı şehirlerde sahibine kavuşan Ziraat Türkiye kupası, bu sezon GAP Arena'da yükselecek. 7 Mayıs'ta oynanacak olan finalde Galatasaray ile Eskişehirspor kozlarını paylaşacak ve kupanın sahibi belli olacak.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, oynadıkları kader maçını böyle değerlendirdi.

"Devre arasına mağlup girdik. Soyunma odasında futbolcularıma kupada final oynamak istiyorsak bu istek arzunun bize yetmeyeceğini söyledik. Daha fazlasını vermemiz gerekiyordu. 'Sahada kalın gerekirse sürünerek soyunma odasına gelin' dedik. İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladık. İlk devre ne kadar kötü oynadıysak ikinci yarı o kadar iyi oynadık"

Kırmızı-siyahlı futbolcu Kamara ise, kupayı kaldıracaklarından emin.

"Şimdi finaldeyiz. Kendimize güveniyoruz. Çok iyi bir yönetimimiz ve ekibimiz var. Herkesi kutluyoruz. Finali Galatasaray ile oynuyoruz. Rakip önemli değil. Biz Eskişehirsporuz kendimize güvenimiz tamdır"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, bundan sonra lige odanacaklarını kaydetti.

"Bizim bu maçı değerlendirmek için ne konumumuz ne de zamanımız var. Önümüzdeki Sivasspor maçına odaklanacağız. Final oynamak istesek de önceliğimiz ligde kalmak. Her karşılaşmadan sonra oyuncularımızın sakatlanması bizi sıkıntıya soktu. Bugün kadroda olmayan arkadaşların son durumunu değerlendireceğiz. Bizim için esas olan Sivasspor maçıdır"

ulusalkanal.com.tr