''Üyelik müzakerelerinin durdurulması gündemde''

Önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının gündem maddeleri arasında Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin durdurulması da yer alıyor. İddia'nın kaynağı ise Almanya'da yayınlanan Die Welt gazetesi. Bu arada Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Avrupa'ya vizesiz giriş için hazırlık yapıldığını savundu. Bakan Çelik "Kabul etmezlerse onlar bilir. Ege'deki mükellefiyetlerimizi yerine getirmeyiz" dedi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları önümüzdeki hafta toplanıyor. Gündem maddeleri arasında Türkiye-AB müzakereleri de var.

Alman Die Welt gazetesi, toplantıda Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005 yılından bu yana sürdürülen üyelik müzakerelerinin durdurulmasının da bulunduğunu iddia etti.

Gazeteye konuşan Avrupalı üst düzey bir diplomat "AB Dışişleri Bakanları, konuyu önümüzdeki hafta Malta’da yapacakları toplantıda gündemlerine alacak" dedi.

Habere göre, AB Komisyonunda, Ankara’nın müzakere kurallarını ihlal edip etmediği ve bu doğrultuda görüşmelerin askıya alınıp alınmaması gerektiği de araştırılacak.

Öte yandan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Avrupa'ya vizesiz giriş hakkında CNN Türk'e konuştu. Çelik AB'ye gözdağı verdi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye ege Ömer Çelik avrupa birliği ab die welt