Askeri tersanede feci kaza

İzmir Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersanesi'nde facia yaşandı. Bakımı yapılan römorkör, suya indirilirken yan yatarak alabora oldu. Gün boyu sürdürülen kurtarma çalışmaları yerini akşam saatlerinde acıya bıraktı. Genelkurmay Başkanlığı, olayda 10 askerin şehit olduğunu, 17 askerin yaralandığını açıkladı.

Askeri tersanede feci kaza

İzmir'deki Askeri Tersanesi'de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen römorkör yan yatarak alabora oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, kazada 10 personelin şehit olduğunu, 17 personelin yaralandığını belirtti.

Acı olay öğle saatlerinde, Deniz Kuvvetleri'nin İzmir Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersanesi'nde yaşandı. Bakımı yapılan TCG Değirmendere römorkörü suya indirilirken yan yatarak alabora oldu.

Kaza sırasında 6 asker güverteden suya atlayarak kurtuldu. Römorkörün içinde kalan asker ve sivil işçilerle irtibat koptu. Alabora olan römorkörde kurbağa adamlar arama-kurtarma çalışması başlattı.

İlk incelemelerde bir asker ve iki sivil işçinin cansız bedenine ulaşan dalgıçlar, çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü.

Alabora olan römorkörün acı bilançosu ise akşam saatlerinde netleşti.

Genelkurmay Başkanlığı akşam saatlerinde açıklama yaptı. Açıklamada, "10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" denildi.

Yan yatan Değirmendere römorkörünün kurtarılması için ise Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç Alaybey Tersanesi'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr