HSYK o hakim ve savcıları görevden uzaklaştırdı

HSYK kumpaslar döneminin özel görevli başsavcıvekili Fikret Seçen ile F tipi hakimler Metin Özçelik, Mehmet Ekinci ve Birol Bilen'i açığa aldı. Kararın gerekçesi ise İstanbul Askeri Casusluk kumpası...

HSYK o hakim ve savcıları görevden uzaklaştırdı

Ergenekon, Balyoz, Amirallere Suikast, Kafes, Askeri Casusluk... Kumpaslarda operasyon dalgalarının peşi sıra geldiği dönemin özel görevli başsavcı vekili Fikret Seçen açığa alındı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu 2'inci Dairesi İstanbul Askeri Casusluk kumpasında görev alan F tipi savcı ve hakimlerin açığa alınmasına karar verdi. F tipi savcı Fikret Seçen ile F tipi hakimler Metin Özçelik, Mehmet Ekinci ve Birol Bilen görevden uzaklaştırıldı.

Başmüfettiş Yunus Nadi Kolukısa'nın talebi üzerine alınan kararda İstanbul Askeri Casusluk davasında sahte belgelerle kumpas kurulduğu vurgulandı.

Açığa alınan F tipi savcı Fikret Seçen Donanma Komutanlığı'nın döşeme altında tüm kumpaslara dayanak olan 5 No'lu harddiski eliyle koymuş gibi bulan isimdi. 5 No'lu harddiskteki dijital verilerin sahte olduğu bilirkişi raporlarıyla ortaya çıkmıştı.

Kamuoyu görevden el çektirilen F tipi hakimler Metin Özçelik ve Mehmet Ekinci'yi de yakından tanıdı. F tipi polis şeflerini tahliye girişimi nedeniyle tutuklanan Metin Özçelik, Ergenekon kumpasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i tutuklayan hakimdi. Mehmet Ekinci de Şike, Askeri Casusluk, Ergenekon kumpaslarında aktif görev aldı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr