Kovid-19 Avrupa'nın en güçlü ekonomisini vurdu

Kovid-19 Avrupa'nın en güçlü ekonomisini vurdu. Almanya birinci çeyrekte koronavirüsün etkisiyle küçüldü. Virüs, Alman ekonomisinde, ocak ve şubat aylarında önemli bir etki yaratmadı. Ancak 2020'nin ilk çeyreği için salgın alarmı verildi.

Kovid-19 Avrupa'nın en güçlü ekonomisini vurdu

Almanya ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkisiyle bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 küçülme kaydetti.

Ocak ve şubat aylarında, Alman ekonomisine yönelik veriler toparlanma işaretleri gösterdi. Mart ayında ise Kovid-19’ın yayılmasını önlemek için alınan önlemler birçok ekonomik faaliyette kısıtlamaya gidilmesine sebep oldu. Bu da Alman ekonomisinin büyümesini olumsuz etkiledi.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verilerini Almanya Federal İstatistik Ofisi yayınladı. Açıklamada, "Korona salgını Alman ekonomisini sert vurdu." ifadeleri kullanıldı.

Alman ekonomisinde söz konusu daralmanın 2008-2009 finansal ve ekonomik krizinden bu yana en büyük daralma olarak kayda geçti.

Öte yandan, Avro bölgesindeki 19 ülkenin ekonomisinde ilk çeyrekte ortalama yüzde 3,8 küçülme görünürken, Fransa'nın Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'sı yüzde 5,8, İspanya’nın yüzde 5,2 ve İtalya’nın yüzde 4,7 daralma kaydetti.

ulusal.com.tr

koronavirüs almanya avrupa