Zaman ve Cihan'a teknik malzeme veren şirkete de kayyum atandı

Zaman gazetesinin taşra matbaalarıyla Cihan Haber Ajansının canlı yayın araçları ve teknik malzemelerinin verildiği FİA şirketine de kayyum atandı. Gerekçe ise F tipi örgüte destek olmak.

Zaman ve Cihan'a teknik malzeme veren şirkete de kayyum atandı

Daha önce kayyum atanan Feza Gazetecilik AŞ'nin Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon'daki matbaalarının sahibi olarak görünen firmalar ile Cihan Haber Ajansının canlı yayın araçları ve teknik malzemelerinin verildiği FİA şirketine kayyum atandı.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, Feza Gazetecilik A.Ş'ye "FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle kayyum atanmasına karar vermişti.

Bu karar uyarınca, Zaman gazetesinin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik AŞ'ye 4 Mart'ta kayyum atanmıştı. Kayyumlar çalışmalarına devam ederken Cihan Medya Dağıtım AŞ'nin Feza Gazetecilik AŞ'den satın almış gibi gösterdiği 4 matbaanın bulunduğunu tespit etti.

Kayyum kararında, Cihan Haber Ajansının canlı yayın araçlarıyla teknik malzemelerinin başka bir firmaya aktarılması ile ilgili de tespitler yapıldı. Söz konusu malzemelerin verildiği FİA şirketine de kayyum atandı.

ulusalkanal.com.tr