Perinçek: Adaletsizlik en büyük faciadır

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcıları Em. Tümgeneral Naci Beştepe ve Em. Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, Vardiya Bizde Platformu’nun düzenlediği Adalet Nöbetine destek ziyaretinde bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcıları Em. Tümgeneral Naci Beştepe ve Em. Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, Vardiya Bizde Platformu’nun düzenlediği Adalet Nöbetine destek ziyaretinde bulundu. Eylem, 12 ay geçmesine rağmen “İstanbul Askeri Casusluk Davası” hakkında hala bir karar vermeyen Anayasa Mahkemesi önünde gerçekleştirildi. CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş, Em. Tuğamiral Türker Ertürk, Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok, Gazilerimiz ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisinin de katıldığı eylemde Doğu Perinçek bir basın açıklaması yaptı. Bir hukukçu olarak Anayasa Mahkemesi’ni göreve ve nöbete davet eden Perinçek, konuşmasında şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin önündeki soru şudur; Türkiye’ye, Cumhuriyetimize, vatanımıza tertip kuran F örgütünün bu kumpasını uygulamaya devam mı edecektir, yoksa Türkiye’nin, Cumhuriyet’in Anayasa Mahkemesi mi olacaktır? Biz burada vatan nöbetindeyiz, Cumhuriyet nöbetindeyiz. Bu davalar; Ergenekon, Balyoz, adı utanç verici olan Casusluk, Fuhuş davaları, hepsi Cumhuriyetimize, vatanımıza karşı Türkiye’yi bölmek için, büyük önder Atatürk’le kurduğumuz Cumhuriyet’i yıkmak için yapılan büyük tertibin parçasıdır. Bu bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. O nedenle 43 vatansever, kahraman subayımızın, komutanımızın yanında olmak bugün vatan nöbetinde olmaktır, Cumhuriyet nöbetinde olmaktır. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Bugün hapiste olan Türkiye’dir, Türk Silahlı Kuvvetleri’dir. Onların özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Bütün Türkiye’nin, Türk milletinin özgürlüğüdür. O nedenle bu nöbette sonuna kadar kararlıyız. Buradan AYM’ye çağrıda bulunuyoruz. Ben de bir hukukçu olarak çağrı yapıyorum; adaleti derhal uygulayın. Adaletsizlik en büyük faciadır. Sizi göreve davet ediyorum. Sizi de nöbete davet ediyoruz, vatan görevine, adalet görevine davet ediyoruz.”

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe’de bir açıklama yaparak Anayasa Mahkemesi bir karar verene dek nöbetin devam edeceğini söyledi. Bu davayı davaların en adisi olarak niteleyen Beştepe, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“İstanbul Askeri Casusluk davası tertip davalarının en adisi, en aşağılık olanıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde oynanan oyunların devamıdır. Türk Ordusu’nu ve hatta Türk Ulusunu itibarsızlaştırmak üzerine kurulmuş bir davadır. İsmini söylemekten bile utandığım, dile getirmek istemediğim bir davadır. Biz Anayasa Mahkemesi’nin nöbetini tutmuyoruz. Var olan adaletin nöbetini tutmuyoruz. Adaletin gelmesini bekleyen bir nöbet tutuyoruz. Anayasa Mahkemesi karar verene kadar nöbet devam edecektir.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek işçi partisi Hasan Atilla Uğur vardiya bizde platformu naci beştepe