5 HDP'linin fezlekesi Meclis Başkanlığı'na ulaştı

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ dahil 5 HDP'li vekil hakkındaki fezlekeler Meclis Başkanlığı'na ulaştı. HDP'lilere ait fezleke sayısı 266'ye yükselirken Meclis Anayasa Komisyonun dokunulmazlıkları gündeme alma gerekçesi de belli oldu. Bu arada Başbakan Davutoğlu diğer partilere tavrınızı gösterin çağrısında bulundu

5 HDP'linin fezlekesi Meclis Başkanlığı'na ulaştı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP'li milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü'nun dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı'na ulaştı. Böylece Meclis Anayasa Komisyonu'nda HDP'ye ait 266 fezleke oldu.

Bu arada AKP iktidarı, milletvekillerinin fezleke dosyalarını Meclis Anayasa Komisyonu gündemine alma kriterlerini netleştirdi.

Buna göre, toplumda kışkırtma, kalkışma yaratan eylemler dikkate alınacak. Böylece özerklik açıklamaları ve teröristlerin taziyesine gitmek gibi eylemler söz konusu bu kriterler temelinde değerlendirilecek.

HDP milletvekillerinin de fezlekeleri bu kapsama girecek.

Fezlekelerle ilgili Başbakan Davutoğlu'ndan da bir açıklama geldi.

Meclis Başkanıyla fezlekeleri görüşeceğini ifade eden Davutoğlu, diğer partilere "tavrınızı gösterin" çağrısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

hdp selahattin demirtaş figen yüksekdağ