IŞİD, Barzani'ye yaradı

Ülkedeki IŞİD terörünü fırsata çevirmeye çalışan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Amerika Birleşik Devletleri'nden bağımsızlık istedi. Referandum seçeneğini gündeme getiren Barzani, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Erbil'de görüştü, "Kürt halkı ne zamana kadar böyle kalacak" diye sordu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ülkenin toprak bütünlüğünü parçalayacak süreci başlatmak için Amerika Birleşik Devletleri'nden yardım istedi. Irak'ın bütünlüğünü korumaya çalışan Başbakanı Nuri El Maliki'ye istifa çağrısı yaptı.

Barzani ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinden önce CNN televizyonundan Christiane Amanpour'a konuştu.

Barzani, Kürt bölgesinin bağımsızlığı için referandum yapma sinyali verdi.

IŞİD terörünün yarattığı kargaşayı fırsata çevirmeye çalışan Barzani, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye bu isteklerini aktaracağını söyledi. "Ona, 'Kürt halkı ne zamana kadar böyle kalacak' diye soracağım" dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı bu açıklamaların ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Erbil'de görüştü, "Ülkedeki son değişikliklerin ardından yeni bir gerçeklik ve yeni bir Irak ile karşı karşıyayız" dedi. Barzani,Iraklı Kürtlerin çözüm arayışı içinde olduğunu söyledi.

Kerry ise ABD'nin önceliği olan Irak'taki yeni hükümet sürecine dikkat çekti. Barzani’ye, "Kritik bir dönemden geçiyoruz, önümüzdeki asıl mesele yeni bir hükümetin kurulması meselesidir" mesajını verdi.

ulusalkanal.com.tr