Akyürek itiraf etti

"Fethullah" sicilli polis şefi Ramazan Akyürek, Hrant Dink'e yönelik suikast planının İstanbul Emniyeti'den gizlendiğini itiraf etti. Dink cinayeti soruşturmasında şüpheli olarak sorgulanan Akyürek, "İstanbul'a gönderilen istihbarat raporunda, "Dink'in öldürüleceği ve eylem planının anlatıldığı bölümlerin yer almadığını" kabul etti.

Akyürek itiraf etti

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlilerinin araştırıldığı soruşturmada "Fethullah" sicilli polis şefi Ramazan Akyürek şüpheli olarak sorgulandı.

Akyürek sorgusunda; "Hrant Dink'e suikast istihbaratının gizlendiğini" kabul etti.

"ÖLDÜRÜLECEK DEMEDİK"

"İstanbul Emniyeti'ne; raporun "1. paragrafında yer alan ses getirici eylem" ile son paragrafında yer alan "bu kişiler kafaya koydukları eylemi yaparlar" bilgisi gönderildi."

İstihbarat raporunun İstanbul Emniyeti'ne bildirilmeyen bölümleri ise oldukça çarpıcı. Bu bölümlerde "Dink'in öldürüleceği; Yasin Hayal'in teknik takipten kurtulmak için Osman Hayal'in telefonunu kullanacağı ve köyüne giderek silah temin edeceği" açıkça belirtiliyor.

Soruşturma savcısı Yusuf Doğan, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'e ısrarla istihbarat raporundaki bu bilgilerin neden İstanbul Emniyeti'ne iletilmediğini sordu.

Konuyu açıklamakta zorlanan Akyürek, suçu dönemin İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü tutuklu emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in üzerine attı. Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun da ifadesinde Yılmazer ve Akyürek'in Dink öldürülecek raporunun kendisinden gizlediğini açıklamıştı.

Akyürek "Hrant Dink'e suikast bilgisinin dönemin Trabzon Valisi ile Jandarma Alay Komutanı'na bildirilmediğini de itiraf etti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr