Ali Koç yine Das Kapital'den konuştu

Ali Koç, yeni çağın sorunlarını çözmek için yeni bir bakış açısına ihtiyaç olduğunu, kapitalizmin kendini yeniden keşfetmesi gerektiğini söyledi.

Ali Koç yine Das Kapital'den konuştu

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve B20 İstihdam Görev Gücü Eş Başkanı Ali Koç, yeni çağın getirmiş olduğu sorunları eski düşünce sistemleri ile çözmenin mümkün olmadığını söyledi. Koç, “Artık yeni bir bakış açısı geliştirmemiz gerek. Bunu kendi irademiz ile gerçekleştirmezsek, bir noktada bu değişikliğe zorlanacağımıza inanıyorum” dedi.

Ali Koç, Koç Holding’in kurumsal yayını Bizden Haberler’in Aralık sayısında, değerlendirmelerde bulundu. Küresel kriz sonrasında bir takım iyileşmeler gözlenmiş olsa da, ekonomik canlanmanın henüz istenilen seviyelere ulaşamadığını belirten Koç, merkez bankaları ile hükümetlerin gösterdiği yoğun gayretlere rağmen finans piyasalarının hala hassas, ekonomik büyümenin ise cansız olduğunu kaydetti.

Kapitalizmde yenilik

Dünyanın acilen daha eşitlikçi ve daha sürdürülebilir bir ekonomik modele ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Koç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu modelin, ekonomik büyüme konusunda başarısı İkinci Dünya Savaşı sonrasında tescillenmiş kapitalizmden farklı bir model olması gerekmiyor. Ancak, mevcut yapının sürdürülemez olduğunu kabullenerek, kapitalizmi yeniden düşünmemiz gerekiyor. Bir başka ifadeyle, kapitalizmin kendini yeniden keşfetmesi, yeni bir dinamizm ortaya koyarak dünyamızı bir dönem daha ileriye taşıyacak bir yapıya dönüşmesine ihtiyaç duyuluyor. Kapitalizm bunu daha önce birkaç kez yaptı; bundan sonra da yapmaması için hiçbir neden yok. Eğer bu dönüşüme tüm paydaşlar öncülük etmez ve yönlendirmezsek, iş dünyasının son 30-40 yılda büyük zorluklarla elde ettiği kazanımları kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz.”