Ekonomide reform paketi boş çıktı

Ekonomide reform paketi boş çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide yapısal dönüşüm adımlarını anlattı. Milli Birlik Projesinin hayata geçirileceğini söyleyen Albayrak, "Tarımda milli projenin mayıs ayında açıklanacağını" belirtti. Bu reform paketinde de geçmiş sunumlarda olduğu gibi sorunlar tekrar edildi. Çözümlere ilişkin ayrıntılar içinse ileri bir tarih verildi.

Beklenen açıklama geldi ancak beklentiler karşılanamadı. Boş çıkan reform paketi hayal kırıklığı yarattı... Uzmanlar ise "algı yönetimi" vurgusu yapıyor.

"Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019" belli oldu. Hazine ve Maliye BakanıBerat Albayrak kameralar karşısına geçti. Açıklamanın saatler sürmesi bekleniyordu ancak öyle olmadı. En önemli gündem maddesi tarım konusunda ise "Milli Birlik Projesi" olduğunu anlattı.

Çözümü ise sunmadı. Detaylar için ileri bir tarihi işaret etti...

Bakan Albayrak'ın kooperatif vurgusu ise dikkat çekti...

Albayrak, tarım noktasında atılacak adımın Sera AŞ'nin kurulması olduğunu söyledi.

Açıklamalarında önemli vurgular da vardı ancak Albayrak, izlenecek yola değinmedi...

Özellikle bankacılık sektörüne verilecek 28 milyar liralık Borçlanma Senetlerini, sektörün zor durumunu gözler önüne serdi.

Yanıt arayan ve çözülmeyi bekleyen sorunlar arasında eğitim ve istihdam da önemli bir yer tutuyor...

Ve milyonlarca insanı yakından ilgilendiren Kıdem Tazminatı konusu... İşçi sendikalarının "kırmızı çizgimiz" dediği kıdemlerle ilgili fon sistemi hazırlıkları sürüyor.

İşçi kesimi ise Kıdem Tazminat Fonu'na karşı çıkıyor.

Bakan Albayrak, reform paketinin açıklanmasının ardından rotasını Amerika'ya çevirdi. Albayrak burada dünya ekonomisine yön veren isimlerle bir araya gelecek, Türkiye’nin yeni dönemde atacağı adımları anlatacak.

ulusal.com.tr

ekonomi berat albayrak Hazine ve Maliye Bakanı