Kristal-İş Genel Başkanı Çetintaş grev erteleme kararını eleştirdi

Kristal-İş Sendikası Başkanı Bilal Çetintaş Aydınlık gazetesine konuştu. Grev erteleme kararını eleştiren Çetintaş, “Grevi erteleme gerekçesi Milli güvenliği tehdit ettiği ve genel sağlığı bozduğu öne sürüldü. Bu tutarlı bir adım değildir. Bizler şimdi işyerlerimez döndük çalışıyoruz. Ama bu iş burada bitmedi. Danıştaya bu kararın yürütmesini durdurmak için başvuracağız.” diye konuştu.

Kristal-İş Genel Başkanı Çetintaş grev erteleme kararını eleştirdi

Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş Aydınlık Gazetesine konuştu. Bilal Çetintaş Şişecam grevini değerlendirirken şunları söyledi. “Kristal iş sendikasına üye işçilerin ne kadar kararlı olduklarını, gördüler. Bizim üyelerimiz 7 gün boyunca grevlerine sahip çıktılar. Şişecam işçisi işine, aşına sahip çıkan işçidir, bunu da gösterdi. Her şeyin olumlu gittiği yasal grevimizde hükümet koşar adım işverene yardıma koştu. Grevi Hükümet erteledi. 25 Haziran'da Bakanlar Kurulu onayından, 26 Haziran 2014 tarihinde ise Cumhurbaşkanı onayından geçti. Bizler kararı internetten öğrendik. Bu ne acele?” dedi.

Konuşmasına devam eden Çetintaş erteleme gerekçesinin akıl ile izah edilemeyeceğini söyleyerek şunları ekledi. “Grevi erteleme gerekçesi olarak milli güvenliği tehdit ettiği ve genel sağlığı bozduğu öne sürüldü. Bu tutarlı bir adım değildir. Bizler şimdi işyerlerimize döndük, çalışıyoruz. Ama bu iş burada bitmedi. Danıştaya bu kararın yürütmesini durdurmak için başvuracağız.” dedi.

Danıştay Kararları ortada.

Çetintaş geçmiş dönem grev erteleme kararlarını anımsatarak şunları söyledi. “Biz bunu, grev erteleme kararını yeni yaşamıyoruz. 2003 ve 2004 yıllarında da yaşadık. O grevlerde de aynı gerekçeler öne sürüldü. Bizler yine Danıştay’a başvurduk. Danıştay bizi haklı buldu. 2004 yılındaki grev erteleme 16 gün sonra bozuldu ve tekrar grevimize başladık. Bunlar o kararları da görmüyorlar. Danıştay 2004 yılında bu gerekçeleri iptal ederek bizi haklı buldu. Grevimize tekrar devam ettik. Şimdi Danıştay'a tekrar başvuracağız. Buradan söylüyorum "Tekrar kazanacağız. Danıştay o verdiği kararların arkasında duracaktır. 2004'teki kararlarını görmemezlikten gelmeyecektir.” dedi.

Akp Hükümeti Koşar Adım İşverenin yardımına koştu.

Bilal Çetintaş; “Hükümet herkesin hükümeti olmalıdır. Bu kararın akıl izahla açıklanacak hiçbir tutarlı yanı yoktur. Hükümet koşar adım işverenin yardımına koştu. Bu grev kırıcılığıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir.” Dedi.

Önümüzdeki süreçte neler yapacağını değinen Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş; “Bundan sonraki yapacaklarımızı herkes görecektir. Grevi erteleme kararı yeni verildi. Önümüzdeki günlerde yöneticilerim ile birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız. Bu iş burada bitmeyecek. Danıştay kararına saygılıyız, Danıştay lehimize karar verirse grevimiz kaldığı yerden devam edecek.” dedi.

Haber: İmdat Şahin

protesto grev kristal iş şişecam şişecam işçişi grev erteleme kararı