17 Aralık'ta yeni gelişme!

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının TOKİ ayağında suç delili bulunamadı. Savcılık; "eski bakan çocuğu Oğuz Bayraktar, Ali Ağaoğlu ve Mehmet Ali Aydınlar'ın da aralarında olduğu 60 kişi için soruşturmaya gerek yok" dedi. Takipsizlik kararında "isimsiz ihbarla soruşturma açılamaz" ifadeleri dikkat çekti.

17 Aralık'ta yeni gelişme!

Görev değişimlerinin ardından 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının TOKİ ayağında delil bulunamadı, 60 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

Bu kararla 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından biri tamamen kapatıldı. Yeni Savcı Ekrem Aydıner, "soruşturma için yeterli delil yok" dedi.

Savcılığın takipsizlik kararında "isimsiz ihbarla soruşturma başlatılamayacağını" vurgulaması dikkat çekti. Takipsizlik yazısında dinleme kararları için "mahkemece alınmış olsa da hukuka uygun değildir" dendi ve "ses kayıtları delil kabul edilmedi."

Operasyonla gözaltına alınan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar, iş adamı Ali Ağaoğlu, Nazif Zorlu, Mehmet Ali Aydınlar, Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı İsmail Ünal da soruşturulmaya gerek görülmeyen isimler arasında.

Savcı Aydıner, eski bakan çocuğu Bayraktar için "bakanlıktan ihale alan iş sahipleri ile yakın ilişkisinde olması eleştirilebilir ama suç teşkil etmez" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dosyanın kapanması sürpriz olmadı dedi.

17 Aralık'ta rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında Fatih Belediyesi, TOKİ ve Rıza Sarraf merkezli üç farklı operasyon aynı anda gerçekleştirilmişti.

ulusalkanal.com.tr