Adana'da bardaki silahlı kavga

Kentte bar çıkışı bir kişinin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, 2'si tutuklu 5 kişi hakkında 8 yıldan müebbete kadar hapis cezası isteniyor

Adana'da bardaki silahlı kavga

Adana'da bar çıkışı bir kişinin öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 5 sanık hakkında 8 yıldan müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi'nde geçen yıl bar çıkışında meydana gelen silahlı kavgada Kürşat S'nin (37) öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, Kürşat S'yi öldürdüğü öne sürülen ve olay sonrası tutuklanan bar çalışanı Mehmet Urak (34) ile iş yeri sahibi Cihan Oral (24) ve suç aleti silahları sakladıkları iddia edilen tutuksuz yargılanan Hamit S. (37), Abdullah T. (31), Ramazan G. (27) hakkında "Kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs, suç aletlerini gizleme" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan inceleme sonunda kabul edildi.

Savcı, cinayeti işlediği iddia edilen Urak'ın müebbet, bar sahibi Oral'ın "Öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl, diğer 3 sanığın da "Suç aletini saklamak" suçundan 8'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan Mehmet Urak'ın iddianamede savunmasına da yer verildi.

Kürşat S'nin bar çıkışında küfür edip havaya ateş ettiğini öne süren Urak, "Patronum Cihan da silahını çıkarıp havaya ateş etti. Cihan ile Hamit boğuşurken ben de silahımı çekerek yanlarına gittim. Silahın kabzasıyla Kürşat'a vurmak istedim ancak elim tetikte olduğu için silah patladı. Öldürme amacım yoktu." dedi.

Olay

Beyazevler Mahallesi'ndeki bir bara 26 Ekim 2016'da eğlenmeye giden Kürşat S. (36), kardeşi Hamit S. (33) ve arkadaşı Engin B. (28) ile işletme çalışanları arasında bar çıkışında silahlı kavga çıkmıştı. Kavgada Kürşat S. başından, Hamit S. ve bar sahibi Cihan Oral ayağından yaralanmıştı. Kürşat S. tedavi gördüğü hastanede bir süre sonra yaşamını yitirmişti.

adana kavga