Bakan Akar Meis'in karşısından Yunanistan, Fransa ve ABD'ye kararlı mesajlar verildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara ve Atina arasındaki krizin merkezlerinden olan Meis adası karşısından, Kaş'tan seslendi. Akar, sabah saatlerinde bölgeye gitti. Aynı saatlerde Yunan Cumurbaşkanı da Meis adasındaydı. Bakan Akar, "gerginliği artırıcı, tırmandırıcı adımlar bir kenara bırakılsın" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile katıldığı bir dizi programın ardından, Meis adasının tam karşısından peş peşe mesajlar verdi. Bakan, "Yunan halkı, Macron'un kendini kurtarma operasyonlarına meze olmasın" dedi.

Bakan Akar Meis'in karşısından Yunanistan, Fransa ve ABD'ye kararlı mesajlar verildi

Doğu Akdeniz'deki gerginliğin merkezi noktalarından Meis adasının karşısında, Kaş'a gitti. Sahadaki caydırıcı gücünden taviz vermeyen Ankara, bir kez daha "diyalog" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meis adasına yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Kaş'ta temaslarda bulundu. Aynı dakikalarda Meis'te de hareketlilik vardı. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu da Meis adası'nda 77. yıl törenlerine katıldı.

Bakan Akar, açıklamalarını Meis'e karşı yaptı. Fransa ve Amerika'nın kışkırtmalarına alet olan Yunanistan'a seslendi.

Bölgede bir silahlanma yarışının başladığını söyleyen Akar, Fransa'nın kışkırtmalarına dikkat çekti, Atina'yı uyardı, "Meis silahtan arındırılsın" dedi.

ABD'nin kışkırtmalarına da sessiz kalmadı Akar. Rum Yönetimine silah ambargosunun kaldırılmasının "müttefiklik ruhuna aykırı" olduğunu kaydetti.

Oruç Reis'in Antalya açıklamalarına demirlemesi, Türkiye karşıtlarında heyecan yaratmıştı. Bakan Akar, faaliyetlerind evam edeceğini vurguladı.

ulusal.com.tr

yunanistan fransa Macron