CHP'de ibre AKP ile koalisyona döndü!

Batı’nın ve TÜSİAD’ın desteklediği AKP-CHP koalisyonun taşları döşenmeye başlandı. Kılıçdaroğlu “Hükümeti Yüzde 60 kurmalı” ısrarından vazgeçti ve CHP’de ibre AKP’ye döndü. AKP cephesinde ise 4 bakanla ilgili durumun Meclis’e havale edilmesine sıcak bakılmaya başlandı. CHP’den MHP’ye yapılan anında reddedilen teklifler ise tabanı AKP ile koalisyona yaklaştırma taktiği olarak yorumlanıyor.

CHP'de ibre AKP ile koalisyona döndü!

AKP ve CHP arasındaki kurulması tasarlanan koalisyon için taktik savaşları sürüyor. Önce iş dünyasının AKP-CHP koalisyonunun arkanızdayız mesajı , arkasından MHP ve HDP’yle olmuyor algısının işlenmesi.. Şimdi de iki partiden gelen karşılıklı sıcak mesajlar.

Dünkü il başkanları ve belediye başkanları toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ilk kez AKP ile de koalisyon kurabileceklerinin sinyalini verdi.

“Muhalefetin hükümet kurması mümkün görünmüyor” diyen CHP lideri “14 maddelik ilkeler etrafında her partiyle koalisyona açığız” dedi. Bu sözler “ MHP ile olmuyorsa sıra AKP’ye geldi” şeklinde olarak yorumlandı. İl Başkanlarından bu durumun parti tabanına anlatılması istendi.

Seçimlerin kendilerine tarihi bir sorumluluk yüklediğini belirten Kılıçdaroğlu “Türkiye’yi düşünmek zorundayız” ifadesini kullandı.

CHP Grupbaşkan vekili Akif Hamzaçebi de Meclis’e milletvekilliği kaydı için geldiği sırada mevcut aritmetikten mutlaka bir hükümetin çıkması gerektiğini söyledi. Hamzaçebi, yeni hükümetin çözmesi gereken ilk sorununsa Kürt Meselesi olduğunu dile getirdi.

Öte yandan AKP kanadından CHP’yi memnun edecek yaklaşımlar sergilenmeye başladı. İsimleri 17/25 Aralık soruşturmasıyla anılan 4 bakan hakkında yargılanmalarının önünü açılabileceği mesajı verildi. MHP’nin ve HDP’nin tavırları da söz konusu hükümet senaryosunda hem Davutoğlu’nu hem de Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatacak nitelikte. MHP, AKP’nin başında olacağı bir koalisyonda CHP veya HDP’nin yer alması konusunda ısrarcı. HDP Eşbaşkanı Demirtaş’da dünkü açıklamasında AKP-CHP koalisyonuna destek sözü verdi.

ulusalkanal.com.tr

chp AKP koalisyon tüsiad