Hastanede uyuz skandalı

İstanbul'un en büyük kamu hastanelerinden biri olan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyuz salgını baş gösterdi. Hastene yönetimi tespiti doğruladı, karantinayı yalanladı. Ancak serviste görevli sağlık çalışanları hastane bahçesinde kameralar karşındaydı. Yanlarında da hastalığa yakalanmış ve tedavi gören bir taşeron işçisi vardı.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi'nde 'uyuz salgını' tespit edildi, ortalık karıştı.

Hastane çalışanları konuyu gündeme taşıyan İstanbul Tabip Odası ile kameralar karşına geçti, "bu bir skandal" dedi.

Hastalık aslında bundan tam iki ay önce tespit edildi. İddialara göre hastane yönetimi konuyu ciddiye almadı, hastalık yayıldı. 5 taşeron sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 3 doktor salgından etkilendi, tedaviye başlandı.

Uyuz hastalığı buluşan taşeron işçi de açıklamanın yapıldığı hastane bahçesindeydi. İşçi hasta olmakla kalmadı, hastalığı yüzünden işten de ayrılmak zorunda bırakıldı. Durumundan ailesinin haberi olmadığını söylerken gözleri doldu.

Hastane bahçesinde çalışanlar açıklama yaparken, hastane yönetimi de içeride basın toplantısındaydı. Uyuz hastalığının tespit edildiğini kabul eden hastane, karantinayı reddetti.

Hastane yönetimi Dahiliye Yoğun Bakım Servisi'nin yeni binaya taşınmak için kapatıldığını savundu. Basın mensuplarına yeni bölümü gösterdi.

Hastanenin açıklamalarına yanıtı SES İşyeri Temsilcisi Dr. Özden Gülmez verdi. Gülmez, yönetimin panik olduğunu ve savunmaya geçtiğini söyledi.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr