CHP, MHP ve Vatan Partisi buluştu: 'Kuvâ-yi Milliye ruhu için hayır demeliyiz'

CHP, MHP ve Vatan Partili isimlerin bir araya geldiği Eskişehir’deki Anayasa panelinde, "Kuvâ-yi Milliye ruhunu ayakta tutmak için 'Hayır' diyoruz" vurgusu yapıldı. "Başkanlık kimin talebi, Türkiye'nin ihtiyacı ne?" isimli panele, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Eski MHP MYK üyesi Ahmet Vural ve Vatan Partisi MKK üyesi Barlas Doğu katıldı. Panelde, Türkiye'nin önceliğinin başkanlık olmadığı görüşü öne çıktı.

"Hayır" çağrısı yapıldı, başkanlık sistemi dayatmasının tehlikelerine dikkat çekildi.

CHP, MHP ve Vatan Partili isimler, Eskişehir'de düzenlenen "Başkanlık kimin talebi, Türkiye'nin ihtiyacı ne?" adlı panelde bir araya geldi.

Milli Anayasa Hareketi'nin öncülüğündeki panele, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Eski MHP MYK üyesi Ahmet Vural ve Vatan Partisi MKK üyesi Barlas Doğu katıldı. Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Eskişehir Baro Başkanı Avukat Rıza Öztekin ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Elif İlhamoğlu da panele katılan isimlerdendi.

Büyükerşen, Anayasa değişikliği teklifine esanfın neden Hayır demesi gerektiğini anlattı.

Eski MHP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Vural da teklifin bir uzlaşı metni olmadığını vurguladı.

Kuvâ-yi Milliye ruhunu ayakta tutmak için "Hayır" çağrısı yapan Hasan Korkmazcan, "Hayır"cılara yapılan terörist benzetmesini eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

chp mhp vatan partisi