İzmir'de düzenlediği etkinlikle dünyaya barış mesajı verdi

İranlı grafiti sanatçısı Touraj Saberivand, İzmir'de katıldığı etkinlikte dünyaya barış mesajı verdi. Sanatçı, dünyanın dört bir yanında ortaya koyduğu performanslarla, savaşlar, fakirlik ya da yoksunluklar nedeniyle başta çocuklar olmak üzere yaşamlarını yitirenlerin dramını ortaya koyuyor.

İzmir'de düzenlediği etkinlikle dünyaya barış mesajı verdi

İranlı sanatçı Touraj Saberivand dünyanın dört bir yanında yaptığı yerleştirme sanatı ile savaşlar, fakirlik ya da yoksunluk nedeniyle yaşamlarını yitiren insanların dramını “insanlığa” anlatıyor.

Sergi, grafik ve tasarım alanlarında çok sayıda ödüle sahip Saberivand,bu kez dikkatleri göç yolculuğuna çekmek için İzmir'e geldi.

Ege Denizi'nde yaşamını yitiren binlerce sığınmacıya dikkati çekmek için düzenlenen etkinliğe katılan Saberivand, 2 bin göçmenin anısına kağıttan yaptığı 2 bin kayığı denize bıraktı.

Saberivand, bu etkinlikle savaş yüzünden hayatta kalmak için ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların, yeni bir yaşam hayaliyle çıktıkları denizlerde boğulduğuna dikkat çekti.

Saberivand, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Tahran Temsilciliği önünde Gazze olaylarını protesto etmek amacıyla ölen çocukların isimlerini ve yaşlarını yazdığı balonları havaya bırakmıştı.

ulusalkanal.com.tr