FETÖ'cü imam 'kafa tatilinde' darbe girişiminde bulunmuş

FETÖ'cü imam 'kafa tatilinde' darbe girişiminde bulunmuş

Darbe girişimi şüphelisi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün, üniversitenin belirlediği izin günlerinin dışında okuldan ayrıldığı ortaya çıktı. Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi olan FETÖ'nün TSK'daki "Hava kuvvetleri İmamı" olduğu gerekçesiyle aranan Adil Öksüz'ün üniversitenin belirlediği izin tarihleri dışında izne çıktığı ve bir daha üniversiteye dönmediği ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinden Mehmet Bozkurt'un haberine göre, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Adil Öksüz'ün görev yaptığı İlahiyat Fakültesi dekanlığına gönderdiği resmi yazıda, izinlerin Temmuz-Ağustos aylarında kullandırılması istedi. Öksüz'ün bu genelge dışında izin alarak üniversiteden 20 Haziran 2016 günü ayrıldı ve bir daha dönmedi. Sakarya Üniversitesi'nin konuyla ilgili nasıl bir işlem yaptığı bilinmiyor.

21 DAKİKADA SERBEST KALMIŞTI

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, kanlı darbenin merkezi olarak bilinen Ankara'daki Akıncı Hava Üssü’nde yakalanmıştı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) “Hava Kuvvetleri imamı” olan Öksüz, darbe girişimi sabahı çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. 21 dakika içinde özgürlüğüne kavuşan Öksüz o günden sonra 'sır' oldu.

Terörist Adil Öksüz 20 Haziran 2016 günü üniversiteden izin alarak aynı gün Amerika'ya gitti. 5 gün sonra Türkiye'ye döndü. Üniversite yönetiminden "izinli" terörist, görev yerine dönmeyerek 11 Temmuz günü tekrar Amerika'ya gitti. Kanlı darbe girişiminden 2 gün önce yine elini kolunu sallayarak Türkiye'ye geldi. 15 Temmuz'da da Akıncı Hava Üssü'nde yakalandı.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Adil Öksüz'le ilgili yaptığı açıklamada, "Kendisi 20 Haziran itibarıyla bizden senelik izin almış. Ondan sonra bayram tatili geliyor, bayramdan sonraki hafta da bu olay patlak veriyor. Dolayısıyla bizden yurtdışı izni yok, sadece yıllık izin almıştır. Yurtdışına çıkmış olabilir ama bu bizim iznimizle olan bir şey değil" dedi.

YASAĞA RAĞMEN İZİN KOPARMIŞ

Oysa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Adil Öksüz'ün görev yaptığı İlahiyat Fakültesi dekanlığına gönderilen resmi yazıda, izinlerin Temmuz-Ağustos aylarında kullandırılması isteniyordu.

Rektör Elmas imzalı yazıda şöyle deniyor:

"Birimimizde görev yapan İdari ve Akademik personelin 2016 yılı senelik izinlerinin, Akademik takvimin aksamadan yürütülebilmesi için, öncelikli olarak Temmuz ve Ağustos aylarında kullandırılması ve bu tarihler arasında yeterli sayıda personel bulundurulması, 01 Eylül 2016 tarihi itibarıyla tüm personelimizin görevi başında bulunması gerekmektedir."

İZİN KAĞIDINDAKİ ADRES DE 'SIR'

Kanlı darbenin önemli isimlerinden Adil Öksüz ise bu yazıya rağmen 20 Haziran 2016 günü üniversiteden izin almayı başarıyor. Öksüz'ün izin kağıdına gideceği yer olarak nereyi yazdığı üniversite tarafından açıklanmıyor. Ayrıca Öksüz'ün ailesinin de gizlendiğine ve sorgulanamadıklarına dikkat çekiliyor.

PLAKAYI AYDINLIK YAZDI

Öksüz'ün "34 SIR 49" plakalı otomobilinin bulunduğu, Aydınlık yazdıktan sonra duyuruldu. Adil Öksüz'ün, Sakarya'ya geldiği yönündeki ihbarı değerlendiren polis ekiplerinin, Akyazı ilçesindeki kayınpederinin evinde arama yaptığı, otomobilin evin garajında bulunduğu bildirildi. Otomobil, incelemek üzere emniyet ekiplerince götürüldü.

İMAMLAR LİSTESİNE DE KONMADI

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası cemaate yönelik başlayan operasyon sonrası hükümete yakın gazeteler kaynak göstermeden FETÖ imamlarının boy boy listesini yayınladılar. Söz konusu listelerde Öksüz'e hiç yer verilmedi. Terör örgütü imamlarının büyük çoğunluğu yurt dışına kaçırılırken Öksüz üniversitedeki görevine nasıl devam etti? Öksüz hakkında 15 Temmuz gecesine kadar herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı da merak konusu.

ulusalkanal.com.tr

fetö darbe girişimi adil öksüz kafa tatili